2013. máj 07.

Élvezzük az életet 120 évig! A kortalan hölgy egy napja - 3. rész

írta: Adam G. Steve
Élvezzük az életet 120 évig!   A kortalan hölgy egy napja - 3. rész

healthandcare.in_-300x240.jpg forrás:healthandcare.in


Rose Londonban élő, 86 éves hölgy, remekül néz ki, energiával  és  élettel teli.  “Élvezzük az életet 120 évig” című  összegyűjtött írásaiban megosztja tapasztalatait arról, milyen életformát követett, hogy  ezt a szép kort jó testi és lelki egészségben megérje.

Reggel

Öt-hat órányi pihentető alvás után Hella hat órakor felkel, és legelőször macska módjára kinyújtóztatja végtagjait. Iszik egy nagy pohár frissen préselt zöldség dzsúszt, ami az alábbiakból állhat: sárgarépa, zeller, cékla, brokkoli, karfiol, paszternák, petrezselyem, szőlő, stb. és egy kevés fokhagyma.

  Ezek után belemerül egy kád meleg fürdővízbe, melybe néhány csepp  bőrtápláló  fürdőolajat önt. Miután testét kefével alaposan végigdörzsölte, hátradől, becsukja a szemét és meditál. Ilyenkor egy mantrát mond, szanszkrit szavakat, mint OHMM, vagy SHAMUU, és elméjét kiüríti. Megköszöni a kozmikus univerzumnak mindazt a jót, ami az övé, és azt kéri a szellem erőitől, hogy testéből vigyék el az összes rossz sejtet, és cseréljék azt ki jó, egészséges sejtekre. Szeretetteljes gondolatokat ébreszt magában, és az az érzése, hogy szellemileg megerősödött, energiával feltöltődött.      

 Reggel 8 óra van, Hella elfogyasztja szokásos reggelijét: gyümölcssalátát, apró darabokra vágott, hámozott almából, banánból, kiviből, melyhez hozzátesz 4 szem mandulát, egy marék napraforgómagot, és elkeveri 4 nagykanálnyi sima joghurttal.  Élvezettel elfogyasztja, miközben klasszikus zenét hallgat – Mozartot, Beethovent – vagy más kedvelt zeneszerzők darabjait. Lenyel 500-1000 mg C vitamint, 800 mg E vitamint, tőkehalolaj kapszulát és szelén tablettát.

 Kortalan hölgyünk elvégzi a háztartási tennivalóit, és amikor otthona már rendben van, az edények el vannak mosogatva, leül íróasztalához, hogy  nekifogjon munkájának. Fél egykor ebédel – általában halat: szardíniát, makrélát, vagy lazacot, egy nagy tálnyi vegyes salátával , majd elfogyaszt egy csésze keserű  teát.

 Rose

folytatás következik

 

Szólj hozzá

harmónia egészséges táplálkozás Rose