2013. júl 07.

Utazz, egyél, vegyél féláron! Hogyan spórolhatunk az online kuponokkal?

írta: Adam G. Steve
Utazz, egyél, vegyél féláron! Hogyan spórolhatunk az online kuponokkal?

kupon4

 

onlinekupon  

Kedves Régiségek! Most nem  valamilyen finomság receptjével traktállak benneteket, mint szoktam, hanem az online kuponok terén szerzett tapasztalataimról próbállak meg tájékoztatni benneteket. Nejem szóhasználatával élve „bele vagyok bolondulva a kuponokba”.Úgy tapasztalom, hogy sokan nem ismerik, sőt félnek igénybe venni ezeket a lehetőségeket.

Mire jók a kuponok? Arra, hogy árukat és szolgáltatásokat  az eredeti ár feléért, vagy még nagyobb kedvezménnyel lehessen megkapni. Például: éttermekben fél áron fogyaszthattok, 50-60 %-os kedvezménnyel utazhattok itthon, vagy külföldön, vásárolhattok fél áron, hozzájuthattok a TV-shopokban is reklámozott termékekhez az ott megadott ár töredékéért, és még rengeteg egyéb.

Mi  kuponokat használva  baráti társasággal szoktunk  vacsorázni járni, és az ország szép helyeit bejárni, vagy akár külföldre is elmenni. Nem akarok konkrét nevekről beszélni, de 1.000-2.000 Ft-ból ketten itallal együtt (no nem pálinkákra és üveg borokra gondolok) szoktunk megvacsorázni.  Az idén jártunk  Szilvásváradon, ahol  félpanzióval ketten 2 éjszakáért 16 000 Forintot fizettünk (itt négy baráti család volt együtt), tavaly  Ausztriában egy csodás tó partján, egy gyönyörű kisvárosban félpanzióval  3 napot (2 éjszakát) töltöttünk ketten 19 000 Ft-ért. Azt hiszem nagyon megéri, s azt gondolom, hogy mi Régiségek megérdemeljük ezt.

Bécs

Külföldön járva és ott befizetve egy-egy 2-3 napos körútra megdöbbenve láttuk, hogy nálunk sokkal öregebb Régiségekkel, és mozgásukban korlátozottakkal volt tele a busz. Itthon ez miért nincs így? Társaink! Útra, étteremre fel!

No és az egészség! Ahogy egyre „régebbiek” leszünk, úgy jönnek elő különböző nyavalyák. Kuponokkal 50-90 százalékkal olcsóbban lehet kezelésekhez, fogápoláshoz, masszázsokhoz jutni. Én több masszőrt is kipróbáltam, s a svédmasszázsokat (60 perces) 2 000 Ft alatt kaptam meg, s nagyon kellemes volt. Fél áron lehet hozzájutni jó minőségű Omega-3, Q10 kapszulákhoz, sőt a fogyni vágyók is kaphatnak szereket 50-60 % engedménnyel. Persze ez önmagában nem fogyaszt, de fitnesz bérletek is kaphatók jelentős engedménnyel. És nem kell szégyellni magunkat, én 65 év felett is járok rendszeresen konditerembe, persze nem Schwarzenegger akarok lenni, hanem a mozgás öröméért.

allergia_masszazs_newsletter

Meglátásom az a kuponokkal, hogy az abban meghirdetetteket meg is kapom. Még rossz tapasztalatom nem volt, pedig már vagy 2 éve rendszeresen veszünk igénybe kuponokat. Felmerül a kérdés, hogy mennyire biztonságosak? Nekem a banknál van egy web kártya számlám, amin nincs pénz, s ha fizetnem kell, annyit teszek fel rá a számlámról, amennyi a kupon értéke, s ezzel a kártyával egyenlítem ki az összeget. De fizettem már hitelkártya használattal, és bankátutalással is és nem volt gondom. Nagyon javaslom, hogy pontosan olvassuk el a kuponhirdetésen lévő információkat, mert ezek határozzák meg, hogyan lehet a kuponhoz hozzájutni, és hogyan lehet azokat beváltani. Pl. szállodai kuponokat voucher-re kell váltani és utána ezzel kell megkeresni a szállodát az időpontfoglalásért. S még egy nagyon fontos dolog: mindig ott van a kuponok beváltásának határideje. Ha ezt elmulasztjuk, a kuponunk elveszett, s vele a pénz is, amit befizettünk.

kupon2

Magyarországon az interneten 15-16 kuponos cég van jelen, akik naponta bombázzák a hozzájuk online bejelentkezetteket különböző 50-70-90 %-os kedvezményeket nyújtó kuponokkal. Én véletlenül akadtam rá pár éve az első  ilyenre, és azóta szinte mindegyikre regisztráltam magam. Ez azt jelenti, hogy internetes postaládámban naponta 15-25 kuponos ajánlat landol, de már olyan gyakorlattal rendelkezem, hogy a bejelentkező szövegek alapján el tudom dönteni, melyek azok, amiket érdemes megtekinteni illetve, hogy nekem melyikre lehet szükségem.

Miért éri meg ezeknek a cégeknek, hogy ilyen árengedményekkel éljenek? Például: ha egy étterem, vagy szálloda, panzió népszerűsíteni szeretné magát, igen csak a zsebébe kell nyúlnia a reklámköltségek kifizetéséhez, s nem is biztos, hogy sikeres lesz az akciójuk. Viszont pl. előszezonban, ha fél áron megtölti a helyet, minimális haszonhoz jut ugyan, de megismerik, esetleg megszeretik, így később visszatérő vendégekhez jut.  A költségeket (fűtés, takarítás, személyzet) akkor is fizetnie kell, ha egy lélek sem lakik az adott időben náluk. Főszezonban pedig  a kiadatlan helyeket töltik így fel. Nincs reklámköltség, nincs felesleges rezsiköltség, de van bevétel, még ha minimális hasznot hoz is, vagy éppen csak fedezi a kiadásokat, amik akkor is vannak, ha nincs vendég. Éttermek esetében ugyanez a helyzet. S gondoljátok meg Régiségek, nem szívesebben ültök be egy olyan étterembe, ahol kívülről láthatóan sok a vendég, mint egy üresen pangóba?

Prága

Mi a szerepük a kuponos cégeknek? Megkeresik a vállalkozást, ajánlatot tesznek az üzlet, a szolgáltatás propagálására – egy megegyezés tárgyát képező engedmény adásával.  A hirdetett cég jutalékot fizet a kuponos cégnek, akik ebből élnek és ebből csinálnak hasznot maguknak. Minél többen ajánlják náluk magukat, annál nagyobb a bevételük, tehát igyekeznek egyre több céget és szolgáltatásfajtát bevonni, amivel viszont mi is jól járunk, hiszen fél áron, vagy még olcsóbban juthatunk a kiszemelt dolgokhoz.

Tehát kuponra fel! A Google keresőjébe beírva – kupon, kuponos cégek, legjobb kuponok, stb. - szinte valamennyi kuponos céget meg lehet találni. Menjünk fel a kiválasztott cég weboldalára, regisztráljunk, s már jönnek is naponta a jobbnál jobb ajánlatok. Tanácsként mondom, mivel itt a regisztrációknál nincs semmilyen rizikó, célszerű mindegyiknél azonos felhasználó nevet, vagy e-mail címet, és azonos jelszót használni. Ez alaposan megkönnyíti majd a bejelentkezéseteket az adott oldalra.

Gerinctréning

Ezután már csak válogatni kell a különböző ajánlatok között. Ajánlatos jól átolvasni amiket írnak, mert csak ennek alapján lehet igazán dönteni, hogy kell-e vagy sem. Én mindig, még a döntés előtt megnézem az adott cég, szolgáltató honlapját, Facebook oldalát, mert sok információt lehet még pótlólag összeszedni, el lehet olvasni a kommenteket, hozzászólásokat, s az megkönnyíti a döntést. Azt is érdemes megnézni, hogy a kínált áru, szolgáltatás valójában mennyibe kerül teljes áron. Például egy étterem étlapját, az ételek árait, mert lehet egy féláras kupon is drága.

Összességében, ha tehetjük, éljünk a kuponok adta lehetőséggel, ne féljünk igénybe venni azokat! Vásároljunk fél áron, mozduljunk ki otthonról, szervezzünk baráti társaságunkból egy kis csapatot, akikkel együtt vacsorázunk egy jó étteremben, együtt töltünk el pár napot egy szép helyen, egy jó panzióban, szállodában.

Kellemes időtöltést kíván,

Papa Stefano


 

 

 

 

Szólj hozzá

pénz spórolás életstratégiák Papa Stefano