2014. dec 12.

Vegetáriánus májpástétom

írta: Adam G. Steve
Vegetáriánus májpástétom

májkrém1

Csodás, zsírszegény és gyorsan elkészíthető recept. Ajánlott azoknak, akik odafigyelnek az elfogyasztott kalóriákra, de azoknak is, aki vegetáriánusok, vagy speciális diétán vannak cukorbetegség, vagy lisztérzékenység miatt. Vendégeknek zöldségekkel és chipsszel tálaltam, de nagyon finom rozskenyérre, vagy sós kekszre kenve is. És ami a legfőbb, olyan az íze, mint az igazi májkrémnek.

Hozzávalók:

2.5 dl lencse fél liter vízben addig főzve, amíg el nem fövi a vizet
1 nagy hagyma felszeletelve és olajban aranyszínűre pirítva
2.5 dl pirított dió
2 kemény tojás lehűtve, meghámozva

vegamáj

Elkészítés:

Tegyük az egészet egy mixerbe, tegyünk hozzá sót, borsot ízlés szerint és olajat, ha szükségesnek látszik. Dolgozzuk össze krém állagúra.

Megjegyzés: Mivel ez egy amerikai recept, a súly mértékegységek deciliterben vannak megadva. A méréshez használjunk egy mérőpoharat.

Hedi Neu, Chicago

Ha megtetszett a blogunk, csatlakozz a Facebook közösségi oldalunkhoz, ahol egyéb érdekességeket is találsz és értesülsz a friss bejegyzésekről. Itt fenn, a jobboldali sávban lájkolással tudsz csatlakozni, vagy katt ide:

https://www.facebook.com/pages/R%C3%A9gis%C3%A9geknek/252125871499192

Szólj hozzá

főzés recept vegetáriánus egészséges táplálkozás zsírszegény kalóriaszegény lisztmentes Hédi