2014. aug 25.

Őszi dekor ötletek – csináld magad!

írta: S. Cecilia
Őszi dekor ötletek – csináld magad!

 

Az ősz már közeleg, s bár még minden zöld, már érezzük az ősz hűvösét. Engedjük be bátran az évszakváltozást az otthonunkba. Egyszerűen és olcsón varázsolhatunk magunk köré őszi hangulatot. Játsszunk a színekkel és a formákkal!

levél

Különböző vastagságú és magasságú gyertyák köré zsineggel tekerjünk színes, szép formájú  faleveleket. A levelek fonákját néhány pötty ragasztóval rögzítsük a gyertyához. Fa tálcán elhelyezve mutat legjobban a kompozíció.

alma gyertya

Piros színű almák felső részét vájjuk ki, és helyezzünk beléjük apró mécseseket. Meghitt hangulatvilágítást kapunk, ha tálra helyezzük és meggyújtjuk a mécseseket.

kukorica

Szárított, színes kukoricacsövekkel is körberakhatunk egy vastag gyertyát. A barnás-sárgás kukoricacsövek barna tányéron, spárgával átkötve remekül mutatnak.

asztal

Az ősszel beérő dísztökök érdekes formájukkal és élénk színükkel  kedvenc dekorációs eszközök.  Ha van olyan asztalunk, amit nem használunk naponta, rakhatunk rá sokféle kisebb-nagyobb dísztököt.  Vázák, kosarak és gyertyatartók társaságában igen dekoratívak. Szárított hortenzia virágokból  koszorút készíthetünk.

csipkebogyó

A vérpiros csipkebogyó nagy csokorba szedve  feldobja a környezetet. Sötét fa vázába rakva rusztikus hangulatot kelt.

faág

Széles üvegpoharat , vagy üveg gyertyatartót borítsunk be kívülről egyforma magasságúra vágott vékony, száraz gallyakkal. Ehhez ragasztóra lesz szükségünk.  Meleg fényt áraszt majd, ahogy a mécses fénysugarai áttörnek a gallyakon.

fonál

Az ősz színei köszönnek vissza a barna-sárga-fehér fonallal bevont, különböző nagyságú  kúpokról.

kosár

Ezt a csodálatos, többszintes kompozíciót  az asztal közepére helyezték, de én jobban el tudnám képzelni egy komódon,  vagy a földre állítva. A gyümölcsökkel, bogyós ágakkal, tobozokkal megrakott  kosarakat egymás tetejére helyezték. A legfölső közepébe még gyertyát is raktak. Nagyon harmonikus a barnák, sárgák, zöldek összjátéka.

levelek

A legkézenfekvőbb őszi dekoráció: tegyünk egy vázába érdekes alakú, színes levelű ágakat.  A fehér vázába aszimmetrikusan elhelyezett japán juhar ágak  szépen díszítenek. A tányérra helyezett kis dísztökök talán nem képezik a menü részét. :-)

gereblye

Ha van egy sarkunk, vagy falunk  erre a célra, még komolyabb kompozíciót állíthatunk össze.  A falra helyezett szögletes kerti eszközök és a padlóra állított kisebb-nagyobb kerek tökök játékos együttest képeznek.  A  falevelek sárgás barna színe illeszkedik a termések színárnyalatához .

koszorű

koszorű2

Ha van otthon koszorú alapunk, minden évszakban újra díszíthetjük.  Az őszi bogyós termések, sárga virágok és apró-leveles gallyak segítségével készítsünk aszimmetrikus, laza koszorút. Az elszáradt részeket pótoljuk mindig frissekkel.

.

illat

A kellemes látványt  tetézzük finom  illattal: egy narancs héját, egy cikkekre vágott almát, néhány darab  szegfűszeget, két rúd  fahéjat és egy fél rúd vaníliát főzzünk össze. Csodás potpourri lesz belőle.

A képek forrása: Pinterest

 

Szólj hozzá

kreatív lakberendezés kreativitás dekoráció díszítés Cecilia