2015. okt 04.

A bőrönd új ruhája

írta: Régiségek blog
A bőrönd új ruhája

Ne dobd ki, használd fel újra!

bőrönd

Nekem már nincs szükségem új ruhára, szoktam mondani, miután megleptem magam egy-két új darabbal. De a ruha csak tornyosodik a szekrényben, és alig tudunk helyet csinálni az újnak. Mit lehet csinálni a régivel? Például újra lehet hasznosítani, valami újat csinálni belőle.

Ma új ruhát kapott a bőröndöm, vagyis varrtam rá huzatot! Nyári ruhák selejtezése során akadtam erre a kisvirágos, sötétebb tónusú szoknyára. Anyaga remek, vastagabb, minőségi selyem, nem gyűrődik, nem látható rajta a kosz és egyedivé varázsolja a bőröndömet.

börön ruha 1 Mi kellett hozzá? Tű, cérna, gumiszalag, olló és egy szoknya, no meg hangulat. Én kézzel varrtam meg, de géppel nyilván egyszerűbb.

A szoknya tetejét, alját visszahajtottam, bevarrtam, húztam bele gumit és így a huzat jól ráilleszkedik a bőröndre. Elég bő lett, így ki tudom tapogatni az oldalsó fogantyúját is, ha ép arra van szükségem.

Szuper, egyedi darab lett, és nem fogom összetéveszteni senki bőröndjével, mert ilyen csak nekem van. Egy régi, kopottas bőröndöt is újjá lehet varázsolni egy szép huzattal.

Vica

Ha megtetszett a blogunk, csatlakozz a Facebook közösségi oldalunkhoz, ahol egyéb érdekességeket is találsz és értesülsz a friss bejegyzésekről. Itt fenn, a jobboldali sávban lájkolással tudsz csatlakozni, vagy katt ide!

Szólj hozzá

kreatív csináld magad ruha újrahasznosítás kreativitás varrás bőrönd