2013. okt 11.

Luxushajóval Új-Zélandra - 1.rész

írta: Adam G. Steve
Luxushajóval Új-Zélandra - 1.rész

hajó-1-300x140.jpg Oosterdam, a hajónk


 Második napunkat töltjük a Holland America hajótársaság Oosterdam nevű hajójának fedélzetén. Los Angelesben hajóztunk be, első állomásunk Hawaii szigetén lesz. A hajótársaságnak ez egy régebbi, de nagyon kényelmes luxushajója, amelyet főként az idősebb korosztály kedvel. A társaságnak nagy tapasztalata van abban, mit kell kínálni ahhoz, hogy az utazás igazán élvezetes legyen.

Az első éjszakán nagyon háborgott a tenger és sok utas lett tengeri beteg, többek között a férjem is. Így az első 24 óránk  nem telt valami kellemesen.

oosterdam-digital-workshop.jpg előadások, foglalkozások helyszíne


Hogy a kikötések közti hosszú tengeri út könnyen és jól teljen, mindenféle izgalmas időtöltésről gondoskodnak. Például igen sokféle előadásból lehet válogatni, az igényeknek megfelelően. Ma egy előadást hallgattam meg Észak-Amerika nyugati partvidékéről. Informatív volt és ugyanakkor humoros is. Aztán egy  foglalkozáson vettem részt, ahol azt mutatták be, hogyan készíthető karkötő egy hawaii-i fafajtából – az enyém nem sikerült túl jól. Megtanultam még egy kosárfonó technikát is. Ma délután a férjemmel egy olyan foglalkozáson voltunk, ahol arra oktattak, hogyan használhatjuk a digitális fényképezőgépünket. Mindketten tanultunk valami újat.

496_Apartament-deluxe-300x196.jpg luxus kabin


A vacsoránál érdekes emberekkel ismerkedtünk meg: egy kanadai, egy svájci és egy kaliforniai házaspárral. Sok közös témát találtunk és jót beszélgettünk.

Minden este két show műsor is van egy óriási színházteremben. Az egyik nyolckor, a másik tíz órakor kezdődik. A műsorok igen színvonalasak és változatosak. Az első este egy kanadai hegedű-komikus lépett fel, ma pedig egy artista bemutató lesz.

színházterem-300x194.jpg színházterem


Az ellátás a hajón kitűnő, ez a Holland America egyik legfőbb vonzereje. A 9-es fedélzeten van a Lido caffe, pont a kabinunk felett, nagyon nagy választékkal. Reggelire waffle, tojásételek, gabonapelyhek, friss gyümölcs, stb. A 2-es fedélzeten van a fő étterem, ott van az ebéd, a délutáni tea és a vacsora. A személyzet rendkívül udvarias, mindannyian nagyon keményen dolgoznak.

A  lehetőségek egy luxushajón rendkívül sokfélék, rajtunk múlik, hogyan válogatunk belőlük  !

Holnap érkezünk meg első állomásunkra, a Maui szigeten lévő Lahaianara (Hawaii).

folytatás következik

Hedi Neu, Chicago

 

Ha megtetszett a blogunk, csatlakozz a Facebook közösségi oldalunkhoz, ahol egyéb érdekességeket is találsz és értesülsz a friss bejegyzésekről. Itt fenn, a jobboldali sávban lájkolással tudsz csatlakozni, vagy katt ide:

https://www.facebook.com/pages/R%C3%A9gis%C3%A9geknek/252125871499192

 

 

Szólj hozzá

utazás hobbi senior Hédi