2014. már 18.

Mibe ültessünk? Meglepő tippek, fortélyok.

írta: Adam G. Steve
Mibe ültessünk?  Meglepő tippek, fortélyok.

talicskák

Növényt ültetni  virágcserépbe, virágtartóba szoktunk, pedig számtalan egyéb tárgy is alkalmas lehet erre a célra. Engedjük el a képzeletünket és válogassunk bátran a háztartásunkban lévő,  de már nem használatos holmik közül.  Az eredmény megdöbbentően  jó lehet, és az újrahasznosításnak környezet- és pénztárcakímélő hatása is van.

tojás

Palántázzunk tojáshéjba! Ha a palánták elérték a megfelelő méretet, a tojáshéjjal együtt elültethetőek. A tojáshéj tápanyagként szolgálva elbomlik a talajban.

dézsa

Fa- és fém dézsában  több, hasonló igényű  növényt ültethetünk össze. Egy  nagy terjedelmű virágtartó, mint a baloldali - arra is alkalmas, hogy  egy miniatűr tájat hozzanak benne létre  házikóval és kerítéssel, gyeppel  és persze sok virággal.

kancsó2

Csorba, vagy kicsit repedt kancsóba is nagyszerűen mutatnak a növények, ha a virágok színét a kancsó színéhez igazítjuk. A jobboldali képen azt látjuk, milyen helytakarékosan tudunk cserepeket elhelyezni például egy erkély falán.

plastic2

A kidobásra ítélt műanyag palackok kiválóan alkalmasak növénytermesztésre, a képen látható módon megvágva, és alul kilyukasztva.  A baloldali képen spenót nő a függőlegesen álló, felső egyharmaduktól megfosztott  palackokban. A középső képen közelről láthatjuk, hogyan vannak kimetszve a jobboldali képen, vízszintesen felfüggesztett  palackok. Zseniális!

emeletes

Az emeletes virágtartók dekoratívak és helytakarékosak. Ha több egyforma, de különböző méretű cserepünk van, rakhatjuk őket egymás  tetejére. Az alsóbb cserepeknek  csak körben, a szélére ültessünk.

lábbelik

Ki gondolta volna, hogy a lábbelik is alkalmasak virágtartónak? Azt kell csak kitalálnunk, hogy mire függesszük fel (erre a fa kerítések igen alkalmasak), és hogy milyen növényeket ültessünk beléjük. A képen látható kis, színes gumi gyermek csizmák és az élénksárga  fapapucsok  remekül mutatnak növénytartóként.

vödör

Egy szebb napokat megélt grillező, illetve hétköznapi fém vödör is lehetnek kertünk, udvarunk ékességei, ha a beültetett növények illenek a formákhoz.

lábosok3

Mindenféle formájú és nagyságú lábosok kerti növénytartóvá avanzsálhatnak rusztikus hangulatot varázsolva a környezetükbe.

szekrény

Bármelyik megoldást választjuk, nagyon fontos arra ügyelnünk, hogy a virágtartók alján   lyukak legyenek a felesleges víz elfolyásához, különben növényeink hamar kipusztulnak!

Eredményest ültetést kívánok!

A képek forrása: Pinterest

Cecilia

 

Szólj hozzá

virág kert ültetés kertészkedés növény terasz kreativitás udvar újrafelhasználás Cecilia