2014. júl 19.

KERTI ZUHANY ÖTLETEK - Csináld magad!

írta: S. Cecilia
KERTI ZUHANY ÖTLETEK - Csináld magad!

 

létra

Balatoni fürdés,  kiadós kerti munka, napozás vagy sportolás után remek dolog zuhanyozni egyet kinn a kertben. Homokozás után sem kell a gyereknek betrappolni a házba, ha van a házon kívül egy jó kis zuhanyzó. A kíváncsi szemek elől elrejtve, a kerti zuhany a bentivel egyenértékű lehet.  Létrehozhatjuk a nyaralóban, vagy az állandó lakhelyen, a házhoz kapcsolva, vagy ónállóan. Olcsón, és akár házilag is kivitelezhető luxus. Íme néhány ötlet, hogy a készen is kapható kerti zuhany berendezést hogyan lehet praktikusan és esztétikusan  elhelyezni.

z__ldben_600x378.jpg

A zuhanyt felszerelhetjük egy  erős falra (a baloldali képen egy zölddel befuttattatott falat látunk), de akár egy fára is (jobboldali kép).

h__zv__g_600x300.jpg

Faházunk végébe egy zuhanyfüggönnyel elkerítve alakíthatunk ki zuhanyfülkét, vagy egy lécekből ácsolt  fallal szeparálhatjuk a zuhanyzót.

hull__mlemez3_600x324.jpg

Műanyag, vagy fém hullámlemezeket fa keretbe foglalva lábakon álló zuhanyzót készíthetünk. A zuhanyzó padlója lehet kavicsba ágyazott  fa, vagy padlólap. Arra mindenképpen ügyeljünk, hogy legyen a víznek hová elfolynia.

kabin

 A régimódi kinti WC-re emlékeztető zuhanyfülkék a házhoz ragasztva, vagy önállóan  is felállíthatóak. Maradék faanyagból is elkészíthető, szép színesre festve dekoratívvá tehető.

k__r__v.jpg

A kör alakú zuhanyzó kis helyet foglal.  Fala készülhet lécekből, padlója kavicsból (baloldali kép). Egy sima fal is elég ahhoz, hogy egy ívelt rúdra szerelt zuhanyfüggönnyel képezzünk ki kerti zuhanyt (jobboldali kép).

term__szetes_anyag_600x385.jpg

Keleties hangulata van  a náddal elkerített zuhanyzónak (baloldali kép).  Lugasra emlékeztet a szép faanyagból készített,  tágas, paddal is ellátott zuhany kabin (jobboldali kép).

tr__pusi_600x396.jpg

Párakedvelő növények kaptak helyet a trópusi tájak hangulatát idéző zuhanyozókban. A terméskő és kavics burkolatú falak kialakítása nagyobb beruházást igényel.

k__2.jpg

Terméskőből építették a kör alakú zuhanyzót. Érdekessége, hogy a zuhanyt egy gerendába rejtették (baloldali kép). A ház terméskő burkolatú  oldalához csatolt  zuhanyzót  fa kerítéssel látták el (jobboldali kép).

feh__r.jpg

Régi, tornácos házban jól kialakítható a vadnyugati hangulatot árasztó  nyitott  fürdőszoba (baloldali kép). A jobboldali képen látható  körcikkely alakú, téglából épített  zuhanyzó a tengerparti  strandok hangulatát idézi.

__p__tett.jpg

Téglából építették a fenti képeken látható félig nyitott zuhanyzókat. Ha a padló teljesen burkolt, lefolyóval kell ellátni (baloldali kép). Ha a kőzúzalékos padlón át el tudni folyni a víz, nem kell lefolyó, de egy farácsra szükség lesz, ha nem akarjuk lábunkat felsérteni.

Képek forrása: Pinterest

Cecilia

 

Szólj hozzá

kreatív kert lakberendezés kreativitás Cecilia kerti berendzés