2014. nov 17.

Dolgozósarok ötletek

írta: S. Cecilia
Dolgozósarok ötletek

 

kicsi

Otthon is szükségünk van egy nyugodt, kényelmes dolgozósarokra, munkaterületre - amennyiben nincs külön szobánk erre a tevékenységre. Lehetőségeink függvényében nagyon sokféleképpen rendezhetjük be a dolgozó sarkot, néhány dologra azonban mindenképpen figyeljünk: legyen a székünk kényelmes, hogy hosszabb ülés során se fájduljon meg a hátunk, lábunk. Fontos, hogy a dolgozóasztalnál végzett tevékenységhez legyen elég rakodó-, tárolóhelyünk. És nem utolsósorban ügyeljünk arra, hogy munkánkat megfelelő természetes, illetve mesterséges fényben tudjuk végezni.  Íme néhány ötlet azoknak, akik nem készen kapható bútorokkal, hanem a meglévők átrendezésével,  örökölt, vagy régiségboltok  darabjaival, esetleg méretre készített bútorral szeretnék berendezni a dolgozósarkot.

ablak

A  nappaliban, két szekrény között egy méretre gyártatott asztallappal, lábak nélkül is kialakíthatunk egy kis íróasztalt. Ha lehetőségünk van rá, a munkaasztalunk nézzen az ablakra.  Így egyrészt természetes fényben tudunk  dolgozni nappal, másrészt szemünket pihentetve nem a falat fogjuk bámulni, hanem  a kertet, esetleg a szomszéd házat.

alacsony

Ha nem töltünk hosszú órákat a számítógép mellett, akkor egy régi dohányzóasztalra is elhelyezhetjük a komputert, amennyiben egy megfelelő magasságú  fotelünk is van hozzá.

 polc

Akár egy polc alatt is berendezhetünk egy kellemes kis munkaterületet, ha megfelelő világítást tudunk biztosítani. A kuckósított munkahelyen jól  el tudjuk  magunkat különíteni a szobában zajló egyéb történésektől.

deszka

Ha nagyon kevés hely áll rendelkezésre, és egy kis laptopon dolgozunk, egy ilyen kétlábú, falhoz erősített rusztikus kis asztal, és hozzá illő ülőke jó szolgálatot tesz.

 hobbi

Dolgozósarokra annak  is szüksége lehet, aki varr, vagy egyéb kézműves tevékenységet végez otthon. Ha szeretjük a régies, vintage stílust, egy régi asztalt és sok régi kacatot is felhasználhatunk a hobbisarok kialakítására.

beugró

Egy előszobai  beugró is alkalmas lehet dolgozósaroknak, ha a  rendelkezésre álló helyre méretre készítjük/készíttetjük el  a munkaasztalt. A falhoz támaszkodó íróasztal  tárolódobozok  elhelyezésére is alkalmas.

fehér

Régi bútorok fehérre festésével és néhány régi tárggyal filmbeli lányszobák hangulatát idézhetjük fel. A táblafestékkel  bekent falat üzenőfalként használhatjuk.  Hobbisaroknak nagyon hangulatos.

konyha

A konyhában is lehet dolgozósarkunk, ha van rá hely. A képen látható munkasarok régi konyhaszekrényből készült.  Előnye, hogy főzés közben is leülhetünk  egy kicsit internetezni.

üveg

Végül egy példa a nem követendő dolgozósarok kialakításra. A bakon álló üveglap elegáns dolgozóasztalt képez, mégse igazán praktikus, sokat kell tisztogatni, ha valaki kényes az ujjlenyomatokra. Az asztaltól távol lévő üzenőfal példa a rossz  munkahely szervezésre is.

Ha a kis irodánkat még kellemesebbé akarjuk tenni, tehetünk az asztalra virágot, elhelyezhetjük rajta szeretteink fényképét, és valami kellemesen illatozó gyertyát, vagy potpourrit is.

                                                                                          Képek forrása: Pinterest

Cecilia

 

Szólj hozzá

kreatív lakberendezés kreativitás dolgozósarok újrafelhasználás otthoni iroda lakásiroda Cecilia