2022. nov 02.

Barátság, párkapcsolat és karrier egy New-York-i magazinnál

írta: S. Cecilia
Barátság, párkapcsolat és karrier egy New-York-i magazinnál

Merész csajok (The Bold Type)  – Netflix sorozat

wikipedia.png

Az öt évadon át tartó sorozatban nyomon követhetjük három fiatal nő barátságát, párkapcsolatait, valamint karrierjük szépen ívelő kibontakozását egy befutott női magazinnál.  (Az ötödik évadot még nem mutatta be itthon a Netflix).

A három főszereplő, Kat, Jane és Sutton, húszas éveikben járó nők, nemcsak nagyon csinosak, de nagyon ambiciózusok is.

A három fiatalon kívül van egy negyedik merész nő is a sorozatban. Főnökük, a lap főszerkesztője, Jacqueline, energikus és célratörő, a lap túlélését minden akadályon át fenntartó ötvenes nő, a fiatalokat ösztönző, mellettük kiálló példakép. Alakját a forgatókönyvíró a Cosmopolitan magazine című lap egykori főszerkesztőjéről, Joanna Coles-ről mintázta, aki producerként maga is részt vett a sorozat elkészítésében.

A New-York-i felhőkarcolók között bonyolódó epizódok izgalmasak, humorosak, sőt időnként meghatóak is. A sorozat felvillant néhány aktuális témát, amivel a szereplők maguk is találkoznak, pl.: me too, fegyverhasználat, nők egészsége, női aktivisták. A főszereplők élete fordulatos, ami állandó, hogy a három nő barátsága elszakíthatatlan.

katie_stevens_september_2014_wikimedia.jpg

                      Katie Stevens mint Jane    Forrás: Wikimedia

Jane a történet elején még csak asszisztens, de tehetsége, ambíciója és merészsége révén a vége felé már sikeres oknyomozó újságíró, aki akár a főszerkesztői poszt betöltője is lehet.  Párkapcsolataiban nem túl sikeres, agyon lelkizi az őt imádó férfival való kapcsolatát, és végül szakít vele. A negyedik évad vége felé egy beosztottja érdeklődése hozza izgalomba (a nézőt is).

Kat, a vadítóan csinos afroamerikai lány nehezen találja meg önazonosságát. Ő a lap közösségi médiáját irányítva arat komoly sikereket, miközben a társadalomban zajló különböző konfliktusos eseteket is felvállal. Párkapcsolataiban talán ő a legmerészebb.

meghann_fahy_cropped.jpg

                       Meghann Fahy, mint Sutton      Forrás: Wikipedia

Sutton a lap divatrészlegénél asszisztens, vágya, hogy stylist legyen és ennek érdekében még a szépen alakuló, házassággal végződő kapcsolatát is feláldozza.

Jacqueline, a főnök, felhőtlennek tűnő párkapcsolata is kibillen egyensúlyából, férje megunja, hogy olyan kevés figyelmet kap tőle. A még mindig gyönyörű és életvidám nő életében feltűnik régi szerelme, de mielőtt még kibontakozhatna a kapcsolat, Ian, a férj, bűnbánóan visszatér.

330px-melora_hardin_2009.jpg

                      Melora Hardin mint Jacqueline      Forrás: Wikipedia

Ha fiatal nő lennék, azt a tanulságot vonnám le a történetekből, hogy az ember ne adja fel a karrier álmait, küzdjön értük a végsőkig.

A gyakran bevágott felhőkarcolók képe emlékezteti a nézőt, hogy a történet egy világvárosban játszódik. Az egyterű irodák szorosan egymásnak tolt íróasztalai mellett nem szívesen dolgoznék, de a lakások szépek, a jómódúakéi tágasak is. A bárok, gyorséttermek, vendéglők, irodai büfék hasonlatosak a budapesti belvárosiakhoz. A kellemes belső terek, a szép ruhák, a csinos fiatal nők és férfiak látványa elvarázsolja a nézőt még akkor is, ha a szereplők, mint az emberek a világ más tájain,  hol boldogok, hol boldogtalanok, együttérzők és irigyek, kedvesek és undokok,  hűségesek és hűtlenek.

Egyetlen dolgot találtam kicsit meseszerűnek: a három nő mindenek feletti, őszinte barátságát, melynek hála úgy a hétköznapokban, mint a legnagyobb bajban, mindent hátrahagyva egymás segítségére sietnek, átérzik egymás örömét és bánatát és inspirálják egymást.

De nem is baj, ha a szürke hétköznapokban a képernyőt bámulva látunk valami romantikusat, ami kiemel a napi gondjaink közül legalább negyven percre. Legalábbis azokat negyven percre, akik képesek beosztani és naponta csak egy-egy epizódot megnézni. Én ha rákattanok egy sorozatra, legszívesebben egyhuzamban végig nézném az összes epizódot.

Izgalommal várom az ötödik évadot.

 Az első kép forrása: Wikipedia

  Cecilia

 

Látogass el közénk, blogunk

  facebook csoportjába,  

ahol reggel és este is valami érdekessel várjuk követőinket, kedvelőinket. 

Iratkozz fel blogunk

VIDEÓ CSATORNÁJÁRA is,

hogy értesülj legújabb videóinkról!

 

Szólj hozzá

sorozat film amerikai magazin Cecilia Netflix TV program Merész csajok