2022. aug 18.

Nagy siker a Chicago című musical a Szegedi Szabadtéri Játékokon

írta: Régiségek blog
Nagy siker a Chicago című musical a Szegedi Szabadtéri Játékokon

Látványos és magával ragadó előadás egy nagyszínpadon

a_tanckar_es_nagy_ervin_billy_flynn_ugyved_szerepeben.pngA Szegedi Szabadtéri Játékok idén műsorára tűzte a J. Kander, F. Ebb és B. Fosse alkotta musicalt, a Chicagót. A remek művészeket felvonultató darab nagy sikert aratott a Dóm téren. Kálmán Eszter díszletei, Papp Janó jelmezei, Barta Dóra koreográfiája jól szolgálták az előadást, melyet Béres Attila rendezett. A darabot ismerjük az amerikai filmből, de ugye egészen más a film és az élő előadás varázsa.

anckar_es_nagy_ervin_billy_flynn_ugyved_szerepeben.png

Nagy Ervin és Czakó Julianna, az ügyvéd és védence, Roxie Hart

Kép forrása: Szegedi Szabadtéri Játékok/Szabó Luca

A cselekmény egészen röviden: Roxie Hart lelövi a szeretőjét, aki azt ígérte neki, hogy fellépteti a híres mulatóban, de bevallja a lánynak, hogy csak kihasználta, becsapta, semmi sem lesz az egészből. A lányt elviszik a rendőrök, börtönbe kerül. A férje, a kicsit együgyű, de jószándékú Amos -akit Mészáros Máté játszik-, mindent elkövet, hogy kiszabadítsa feleségét, de szegény és ez nem sikerül neki. A börtönben hatalmi harcokat vívnak az elítéltek és Roxiet is célba veszik. A "sztár-rab", Velma Kelly, a börtön "Mutere", akit Janza Kata alakít.

tanckar_es_onodi_eszter_velma_kelly-kent.png

A tánckar és Ónodi Eszter, Velma Kelly-ként   A kép forrása: Szegedi Szabadtéri Játékok/Szabó Luca

Belép a történetbe Billy Flynn, az ügyvéd, aki szokott módszereivel próbálja Roxiet szabadlábra helyeztetni. A történetet nem mondom el végig, hagyok azoknak is meglepetést, akik még nem látták a darabot. Az előadásban szereplő művészekről: Roxiet Czakó  Julianna, Velmát Ónodi Eszter, az ügyvédet Nagy Ervin, Amost, a férjet, Mészáros Máté játszotta, énekelte, táncolta végig. Mellettük természetesen sok más szereplő is volt, táncosok, énekesek, az egész előadást pedig keretbe foglalta, végig konferálta Lakatos Márk, aki színes paradicsom-madarakat idéző fellépő ruháiban feltűnő, elképesztő jelenség volt. 

Azt tudtam, hogy jó színészeket kértek fel a szerepekre, mégis nagy meglepetést szerzett nekem  Nagy Ervin remek énekhangja és tánctudása, Ónodi Esztert sem hallottam még énekelni, elbűvölt a csodás hangja, Czakó Julianna Roxieja is teljesen hihető volt, jól énekelt és táncolt. Számomra a nagy felfedezés Mészáros Máté volt, megható pillanatokat varázsolt a hatalmas Dóm térre a Celofán-dallal, némi szipogást is lehetett hallani olykor...

tanckar_es_meszaros_mate_amos_hart_roxie_ferje_szerepeben.png

A tánckar és Mészáros Máté, Amos Hart, Roxie férje szerepében 

Kép forrása: Szegedi Szabadtéri Játékok/Szabó Luca

A tánckar és a zenekar is igen kiváló volt, ami egy ilyen darabban fontos. A nagy létszámú tánckar úgy mozgott a bonyolult koreográfiákban, ahogy az a nagy könyvben meg van írva. A látványos és magával ragadó előadás zenekarát Silló István vezényelte. 

Aki meg szeretné nézni, augusztus 18-án, 19-én és 20-án még megteheti.

Mi jól szórakoztunk, dübörgő, hosszú taps honorálta a művészek egész estét betöltő előadását.

Az első képen a tánckar és Nagy Ervin, Billy Flynn ügyvéd szerepében

Kép forrása: Szegedi Szabadtéri Játékok/Frank Yvette

Brigitta

 

Látogass el közénk, blogunk

  facebook csoportjába,  

ahol reggel és este is valami érdekessel várjuk követőinket, kedvelőinket. 

Iratkozz fel blogunk

VIDEÓ CSATORNÁJÁRA is,

hogy értesülj legújabb videóinkról!

 

Szólj hozzá

színház musical Szegedi Szabadtéri Játékok Chicago Brigitta