2022. dec 03.

Elveszett a nagymama

írta: Régiségek blog
Elveszett a nagymama

A rémült család nyomkereső programja

mama_1.jpeg

  Nem kell megijedni, egyelőre nem rendőrséggel kerestették, és még az időskori elbutulás sem környékezte meg a nagymamát. Csupán vidéken élő családja hívogatta hasztalan 4 órán keresztül. Nincsenek napi kapcsolatban, ezért könnyedén kivonta magát a forgalomból erre a pár órára. A két és félórás mozifilm idejére kikapcsolta a telefonját, és előtte 2 órát cseverészett barátnőivel egy cukrászdában. Amennyiben hallotta volna telefonja hangjelzését, akkor sem kapkodta volna elő a táskájából a kütyüt, mert nem tartja illendőnek. De igazából nem is hallotta a sürgető jelzéseket a beszélgetés hevében.

pixa4_1.jpg

A fiatalok épp néhány videót küldtek vasárnapi kikapcsolódásuk színhelyéről és szokatlannak találták, hogy a mama nem reagál azonnal, mint más, normális esetben. Keresték tehát messengeren, whatsap-on, sima mobilon. A moziból hazatérve csörgött a vezetékes telefonja, és lánya szólt bele. Már régóta nem kommunikálnak a vezetékes vonalon az internet adta ingyen lehetőség miatt. Még az unoka is beleszólt: „Mama! Hol vagy?” Az idős hölgynek nagyon jólesett az aggódásuk, amellett, hogy sajnálta őket a nehéz órák miatt. Megszokták, hogy a mama nem nyavalyog, nem hívogatja őket, hiszen nem tudhatja, hogy mikor alkalmas. Éli az életét, sajnos nélkülük, de mégis derűsen, barátokkal körülvéve, és programokat szervezve. Megszokta, hogy hetente egyszer csetelnek, amikor mindnyájan hosszabban tájékoztatják egymást ügyes-bajos dolgaikról, örömeikről, esetleges gondjaikról.

screenshot_20221203-121040_chrome-5.jpg

A minap, egy héttel az ominózus eltűnés után, unokája kezdeményezte a hívást lánya helyett. A kicsapongó nagymama nagy boldogságot érzett. Kiderült, hogy nyomkövető programba akarják bevonni. Lépésről lépésre elmagyarázták, hogy mit kell tennie. Letöltötte a „családkereső GPS” programot magyarul, viszont az általuk használt ikon képét elküldték, hogy azt telepítse. Ez is megtörtént, de azon a lépések angol nyelven jelentek meg. Ez fűszerezte a közös tevékenységüket, hiszen a nagyi tökéletlen kiejtésével olvasta be, hogy mi a következő tennivaló, amire kattintania kell. Így egy órát eljátszogattak, mire tartózkodási helye megjelent a képernyőjükön. Természetesen kinagyítva még a háza is látszik, ahol épp tartózkodik. Megkérdezte, hogy a közeli játszótér csúszdája is látszik-e. Lehet, hogy legközelebb ott találnak rá.

screenshot_20221130-061441_life360.jpg

Sokaknak már régóta ismert ez az alkalmazás, egyik barátnője használja is, de ő maga nem tartotta szükségesnek. Kedves családja viszont annál inkább. Néha eljátszogat az új alkalmazással, és ő is „lenyomozza”, hogy épp merre járnak, így kicsit belelát az életükbe. Eszébe jut édesanyja, aki pár sarokra lakott tőle, és napi szinten láthatta lányát, beszélgethettek, nevetgélhettek. Számíthatott gyerekei azonnali segítségére. Nagyot fordult a világ, de biztosak lehetünk abban, hogy távol élő gyerekeink is azonnal autóba ülnének, ha bajban lennénk.

mobil.jpg

Érdekes fordulat, hogy a fiatalok átveszik a szerepünket: most ők aggódnak értünk, ők tanítanak bennünket a világukban való tájékozódásra, fejlesztenek bennünket. Legyünk nyitottak az újdonságokra!

A képek forrása: Pexels

   Elena

 

Látogass el közénk, blogunk

  facebook csoportjába,  

ahol reggel és este is valami érdekessel várjuk követőinket, kedvelőinket. 

Iratkozz fel blogunk

VIDEÓ CSATORNÁJÁRA is,

hogy értesülj legújabb videóinkról!

 

Szólj hozzá

telefon család nagymama unoka Elena nyomkereső program