2023. aug 09.

Hajnali falusi madár-koncert

írta: Régiségek blog
Hajnali falusi madár-koncert

  Csodálatos ébresztő a madárének pacsirta.jpeg

A nyár nem csak az emberek életében jelent szabadságot, természetjárást, könnyed életmódot, hanem a madarakéban is. Éléstár számukra minden bokor, fű, fa, virág.

Nyár lévén én is felkerekedtem, meglátogattam rég látott rokonaimat kis fatornyos templomú falujukban. Oly rég volt részem megmártózni a falusi élet emlékeiben, hogy számomra minden felfedezés újdonság volt, akár az újszülöttnek. A kis harang búgása, a gólyák kelepelése, a békák esti kuruttyolása, egyszóval minden, ami lelkem rezgéseit csitította.
pexels-photo-76943.jpeg

És a reggelek! A hajnalhasadás, pirkadat, napfelkelte olyan csodálatos ébresztővel szolgált, amit nyugtatóként igaz szívvel ajánlok lelki bajokban szenvedő városlakóknak.

A nyitott ablak függönye mögött egy halvány fénysugár próbál befurakodni, majd az éji homályt lassan felváltja a derengő világosság. Az emberek ezeket a perceket is álmaik befejezésére fordítják, pedig az a hajnali madár-koncert, melynek hallgatói lehetnének, vetekszik egy komponista zeneművével. Az is ismert, hogy ők is olykor a madarak énekét próbálják hangszerükön eljátszani. Gondoljunk a „Pacsirtára”.
pexels-photo-70069.jpeg

No de az én madár-koncertem sem akármi! Egy kis galamb kezdi énekét hu-hu-hu-val, rövid időn belül egyenként csatlakozik hozzá több, más hangzatú madártárs, majd egy különleges szóló-énekes madár megszépíti a csicsergő, búgó zenekart, és uralja hosszú időn át  a koncertet. Mintegy 20 perc múlva  egyenként szállnak ki a kórusból, elröppennek, már csak a szerény kis verebek csivitelnek. Ugyanez percnyi pontossággal minden reggel megismétlődik.

Elgondolom, hogy ha mi, emberek is hasonló módon kezdenénk reggeleinket, mint a madarak, talán jobban elfelejtenénk a bosszantó dolgokat, társainkkal megértőbbek lennénk, elégedetten  fejezhetnénk be a napot.
pexels-photo-8706731.jpeg

Soha nem késő tanulni még az egyszerű madaraktól sem, kik tőlünk függetlenül léteznek, nem kérnek tőlünk semmit, mégis szolgálnak bennünket, elpusztítják a kártevő rovarokat. Mindemellett csodálatos énekükkel szórakoztatnak, gyönyörködtetnek.

 Szeressük a madarakat!

 Képek forrása: Pexels

 Zsazsa

 

Szerzői jogvédelem

Tilos a Régiségeknek blogban megjelent írásokat, recepteket, fotókat és videókat a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény értelmében máshol közzétenni és sajátként feltüntetni. Az írások, fotók és videók a bloggerek szellemi tulajdonát képezik, miként a képek is, amennyiben más forrás nincs feltüntetve. Írásaink csak linkként használhatók fel, mely az eredeti forráshoz vezet !!!!

 

Látogass el közénk, blogunk

  facebook csoportjába,  

ahol reggel és este is valami érdekessel várjuk követőinket, kedvelőinket. 

Iratkozz fel blogunk

VIDEÓ CSATORNÁJÁRA is,

hogy értesülj legújabb videóinkról!

Szólj hozzá

hajnal falu madár Zsazsa madárének