2013. ápr 24.

Élvezzük az életet 120 évig! 2.rész

írta: Adam G. Steve
Élvezzük az életet 120 évig! 2.rész

 

old-couple

Rose Londonban élő, 86 éves hölgy, remekül néz ki,energiával  és  élettel teli.  "Élvezzük az életet 120 évig" című  összegyűjtött írásaiban megosztja tapasztalatait arról, milyen életformát követett, hogy  ezt a szép kort jó testi és lelki egészségben megérje.  

Alapelvek

Kortalan hölgyünk – nevezzük őt Hellának – az évek során több fontos felfedezést tett az egészségre, és annak hiányára vonatkozóan. Ennek alapján kialakított egy olyan életformát, amelyről úgy érezte képessé teszik az embert arra, hogy egészségesebb és fiatalabb maradjon, mint a 20. és 21. század átlagembere.

Kezdjük azoknak az alapelveknek a listájával, amelyek egy egészséges, vidám élethez szükségesek, amelyeket te is élvezhetsz 120 évig, vagy még tovább:

-         Felejtsd el a korodat!

-         Élj kiegyensúlyozott életet!

-     Tartsd ellenőrzésed alatt a tevékenységedet, az érzelmeidet, a kapcsolataidat és a pénzügyeidet!

-         Alaposan válogasd meg a barátaidat. Kerüld a negatív gondolkodású és a semmirekellő embereket!

-        Olyan étrendet kövess, amelyben nincs hús, zsiradék, kerüld a vegyszereket, cukrot, szacharint,  kávét és a mesterséges élelmiszereket!

-         Egyél kevesebbet, hogy tovább élj! Legjobb étrend a következő: bio zöldségek, friss gyümölcs: avokádó, körte, sok salátaféleség, mint: pirospaprika, cékla, retek. Készíts frissen préselt leveket répából, zellerből, káposztából, petrezselyemből, vizitormából, paradicsomból, uborkából, spenótból, stb., de figyelj oda, hogy alaposan megtisztítsd a mérgező vegyszerektől!

-         Örülj, hogy élsz: nevess, énekelj és táncolj, amilyen gyakran csak lehet!

-         Naponta 15-30 percet sétálj mezítláb a friss levegőn!

-         Vésd az emlékezetedbe, hogy az életed olyan, amilyenné teszed. Erős akarattal képes lehetsz arra, hogy megszakítsd a láncolatot, és legyőzd mindazokat a negatívumokat, amelyeket a génjeidben megörököltél.

-         Tartsd magadat távol a nikotintól és más káros anyagoktól. Soha nincs túl késő a dohányzásról való leszokáshoz.

      Rose

     folyt.köv.

-

R

  

 

Szólj hozzá

egészséges táplálkozás egészséges életmód Rose