HIDEG, JOGHURTOS UBORKALEVES
Ebben a nagy melegben nemcsak a hűtött ital, de a hűtött étel is jólesik. Isteni dolog egy hideg, savanykás levessel kezdeni az étkezést. Ezt a perzsiai eredetű levest még főzni sem kell.
Hozzávalók 4-6 adag adaghoz
5 dl sima joghurt
1 evőkanál friss citromlé
2.5 dl hideg víz, vagy tej
1.2 dl tejföl
1 mokkás kanálnyi só
8 evőkanálnyi mazsola, vagy más szárított gyümölcs
1 mokkás kanálnyi frissen őrölt bors
1 kemény tojás feldarabolva
1 evőkanálnyi apróra vágott petrezselyem
1 nagy hámozott, magozatlan uborka apróra reszelve, plusz néhány hámozatlan karika a díszítéshez
1 evőkanálnyi apróra vágott kapor
4-6 db jégkocka
Elkészítés
Keverjük össze kézi habverővel az első három hozzávalót egy nagy tálban, majd adagoljuk hozzá a többi hozzávalót is. Lefedve tegyük hűtőbe legalább két órára, de még jobb, ha egy éjszakára. Nagyobb csészékben tálaljuk petrezselyemmel, vagy kaporral díszítve. Minden tányérba tegyünk egy jégkockát.
Hedi Neu, Chicago