2013. jún 16.

HIDEG, JOGHURTOS UBORKALEVES

írta: Régiségek blog
HIDEG, JOGHURTOS UBORKALEVES

008

Ebben a nagy melegben nemcsak a hűtött ital, de a hűtött étel is jólesik. Isteni dolog egy hideg, savanykás levessel kezdeni az étkezést. Ezt a perzsiai eredetű levest még főzni sem kell.

ubor2

Hozzávalók 4-6 adag adaghoz

5 dl sima joghurt

1 evőkanál friss citromlé

2.5 dl hideg víz, vagy tej

1.2 dl tejföl

1 mokkás kanálnyi só

8 evőkanálnyi mazsola, vagy más szárított gyümölcs

1 mokkás kanálnyi frissen őrölt bors

1 kemény tojás feldarabolva

1 evőkanálnyi apróra vágott petrezselyem

1 nagy hámozott, magozatlan uborka apróra reszelve, plusz néhány  hámozatlan karika a díszítéshez

1 evőkanálnyi apróra vágott kapor

4-6 db jégkocka

 ubor4

Elkészítés

Keverjük össze kézi habverővel az első három hozzávalót egy nagy tálban, majd adagoljuk hozzá a többi hozzávalót is. Lefedve tegyük hűtőbe legalább két órára, de még jobb, ha egy éjszakára. Nagyobb csészékben tálaljuk petrezselyemmel, vagy kaporral díszítve. Minden tányérba tegyünk egy jégkockát.

Hedi Neu, Chicago

 

Szólj hozzá

leves főzés egészséges táplálkozás Hédi