2014. máj 10.

Kerti terasz ötletek

írta: S. Cecilia
Kerti terasz ötletek

lila.jpg

A jó idő beálltával egyre több időt töltünk a teraszon, a kertben.  Nem feltétlenül kell drága kerti bútor   és  egyéb berendezés ahhoz, hogy egy kellemes, pihenésre, vagy társasági életre alkalmas helyet alakítsunk ki.  Én magam is bolondja vagyok a szép teraszoknak és próbálok minden évben egy kicsit alakítani kertünk teraszán, hogy még meghittebbé, még kellemesebbé tegyem az ott-tartózkodást. Az alábbiakban a Pinteresten   "Kerti teraszok" nevű  mappámban gyűjtögetett képekből válogattam. Minden képen  valami jó ötlet ragadott meg. Remélem a kedves olvasók is fognak kedvükre való ötleteket meríteni a gyűjteményemből.

 árnyas

Közvetlenül  a   ház előtti teraszt egyszerű, alkalmi   árnyékolással tudjuk ellátni, ha  egy nagyméretű vászon sarkait a terasz padlójához rögzített  magas rudakra  erősítjük.  Egy földig érő hosszú, és egy erre ráterített rövidebb terítővel akármilyen egyszerű asztalt elegánssá tehetünk. Kivételes, ünnepi alkalmakra akár a benti székeket is kivihetjük a teraszra.

eleg__ns.jpg

Ebben az elegáns, kovácsoltvas bútorokkal berendezett teraszban a teraszt fedő lapok kialakítása ragadott meg. A szabálytalan alakú, terrakotta színű lapok közötti rést nem fúgázták ki, hanem termőföldet szórtak bele és fűmaggal vetették be. Elragadó az előtérben látható két, levendulával beültetett terrakotta növényláda. Az egésznek  kicsit  antik, légiesen hangulata van.

k__pad.jpg

Érdekes, hogy egy antik hatású kőpad és egyszerű, festett fa székek milyen jól megférnek együtt, ha mindegyiket  ugyanolyan stílusú és színű párnákkal borítjuk.  Megfelelő környezetben,  szép növények mögött,  még egy kopott házfal  is meghitt hangulatot  áraszt.

f__k_k__z__tt.jpg

 Néhány nagy fa sem akadálya egy  deszkákból  készült  terasz kialakításának a fák között. A fa lombjai      alatt, színes párnákon kellemesen  lehet hűsölni a forró napokon.

lila

Egy élénk szín előfordulása - jelen  esetben a lila - kellemes hangulatot varázsol az egyébként hétköznapi teraszon. A tetőről lelógó, érdekes alakú, lila  lámpák, a háttérben elhúzható lila függöny és néhány lila párna  bizzarul elegánssá varázsolja a szűkre szabott teraszt.

n__dsz__vet.jpg

Keleties hangulatú  ez a nádszövettel árnyékolt terasz. A szögletes ülőalkalmatosságokat puha matracokkal és párnákkal látták el. A rózsaszínes, pirosas textilek felvidítják az amúgy egyszerűen berendezett, fehér padlójú teraszt.

sz__kek.jpg

Bohém hangulatú a gazos kertben, a fák alatt berendezett alkalmi  terasz. Az ágakról lelógatott, keretbe foglalt órák alatt jól megférnek egymás mellett a legkülönbözőbb székek és karosszékek egy óriási, ódon asztal körül.

terasz

Ez a terasz olyan idilli, hogy az ember egész nap az egyik kecses székben üldögélne.  A páfrányok,  a kúszó és a szilakert növények, a  lépőköves utacska, valamint  a romantikus kis kút a szoborral rendkívüli  hatást  keltenek.

n__v__nyek.jpg

A végére hagytam a kedvencemet, a rézsű aljában elhelyezkedő teraszt, ahol minden deszkából készült: az asztal, a pad, a lépcsők, és a baloldali rézsűt is deszkalapokkal fedték. A nagyszerű összhatáshoz hozzájárulnak a gyönyörű növények is.

Cecilia

 

 

Szólj hozzá

kreatív kert lakberendezés terasz kreativitás Cecilia