2015. jan 15.

Kecskesajtkrém körtével

írta: Adam G. Steve
Kecskesajtkrém körtével

kecske 4

Ezzel az egyszerű és finom recepttel nagy sikert arattam nemrég egy partin. Váratlan vendégek betoppanása esetén is hasznos, mert percek alatt elkészíthető.

Hozzávalók 30 dkg puhított kecskesajt
1 citrom reszelt héja
3 evőkanálnyi aprított metélőhagyma

kecske 2

Elkészítés Konyhagépen dolgozzuk össze a kecskesajtot a citromhéjjal, amíg habos nem lesz. Ízesítsük sóval és frissen őrölt fehér borssal. Dolgozzuk megint jól össze és ezután keverjük bele az apróra vágott póréhagymát. Tegyük egy kis tálba. Én cikkekre vágott körtével és sós, ropogós keksszel szervíroztam . A körtéket citromlével permeteztem be, hogy ne barnuljanak meg. Feldarabolt zöldséggel (répa, uborka, retek, paprika, paradicsom) ugyancsak kiváló.

Hedi Neu, Chicago

 Ha megtetszett a blogunk, csatlakozz a Facebook közösségi oldalunkhoz, ahol egyéb érdekességeket is találsz és értesülsz a friss bejegyzésekről. Itt fenn, a jobboldali sávban lájkolással tudsz csatlakozni, vagy katt ide:
https://www.facebook.com/pages/R%C3%A9gis%C3%A9geknek/252125871499192

Szólj hozzá

recept kecskesajt egészséges táplálkozás mártogatós lisztmentes kenhető Hédi parti kaja