Gyümölcsös, túrós-tejfölös pite
Eperrel, erdei gyümölcsökkel a legfinomabb
Ez a sütemény némiképp a quiche-re emlékeztet, mert az elkészítés technológiája hasonló. Mirelit erdei gyümölcsöt használhatunk hozzá, de itt az eper és a korai nyári gyümölcsök, bogyók szezonja, azokkal még finomabb lesz.
Hozzávalók:
A tésztához:
12,5 dkg túró
6,5 dkg cukor
5 evőkanál tej
5 evőkanál olaj
20 dkg liszt
1,5 teáskanál sütőpor
A töltelékhez:
12,5 dkg túró
3 dl 20%-os tejföl
6,5 dkg cukor
2 teáskanál keményítő
3 tojás
1 cs. vaníliás cukor
25-30 dkg mirelit erdei gyümölcs vagy friss eper, málna, ribizli, áfonya, szeder, cseresznye
Ekészítése:
A mirelit gyümölcsöt kiolvasztjuk és hagyjuk lecsöpögni, a frisset csak megmossuk, leszárítjuk.Egy 24 cm-es kerek, kapcsos tortaforma alját sütőpapírral kibéleljük, megvajazzuk, a forma oldalát ugyancsak kikenjük és liszttel behintjük. A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
Egy tálban összekeverjük az áttört túrót, a tejet, a cukrot és az olajat. A sütőport a liszthez vegyítjük, ezt is hozzáadjuk és összegyúrjuk a tésztát.
Egy másik tálban, robotgéppel habosra keverjük a cukrot és a tojásokat, hozzáadjuk az összemorzsolt túrót, tovább keverjük. Majd beletesszük a tejfölt, a keményítőt és a vaníliáscukrot. A tésztából egy, a formánknál nagyobb átmérőjű korongot sodrunk és óvatosan, a sodrófa segítségével a formába helyezzük. Elegyengetjük, hogy kb. 3 centis pereme is legyen.
Beleöntjük a krémet, majd óvatosan a tetejére szórjuk a gyümölcsöt (ha túl nedves lenne, kis lisztben megforgathatjuk őket). Vigyázzunk, hogy a krém ki ne folyjon a formából. 40-50 percig süssük, míg a krém be nem sűrűsödik és meg nem kocsonyásodik a közepén (akár le is takarhatjuk egy fóliával). Hagyjuk 5 percig a formában hűlni, majd kapcsoljuk le az oldalát és rakjuk át a sütőpapírral együtt egy rácsra. Ha teljesen kihűlt, tegyük a hűtőbe.
Jó étvágyat!
Miranda
Ha tetszett a bejegyzésünk, örülünk, ha írásainkat lájkolod és megosztod, vagy továbbküldöd e-mailben.
Látogass el közénk, blogunk
facebook csoportjába,
ahol reggel és este is valami érdekessel várjuk követőinket, kedvelőinket.
Iratkozz fel blogunk
VIDEÓ CSATORNÁJÁRA is,
hogy értesülj legújabb videóinkról!