2012. jan 10.

CUPIDO NYILA

írta: Régiségek blog
CUPIDO NYILA

 

 

Bár más blogokban megjelent írásokat nem szoktunk átvenni, most örömmel másolom ide blogtársunknak, Z. Marikának  egy szép írását a párra találásról, valamint az  íráshoz kapcsolódó  ajánlóját.

Cecilia



Szeretném, ha  tudatosodna a koruk miatt aggódókban, hogy nem az évek száma, hanem a lelki beállítottság, a pozitív életérzés határozzák meg, változtatják, alakítják, teszik jobbá életünket. Megtalálni az apró örömöket, és pozitív gondolkodásunk által jól érezni magunkat a bőrünkben.

Z. Marika



CUPIDO  NYILA
 

Cupido önelégülten mosolygott. A legutóbbi feladat sikeres megoldása örömmel töltötte el. Nem volt egyszerű a vidéken lakó kislányt a szemüveges pesti egyetemista fiúval összehozni, de sikerült. Már az eljövendő gyermekeik számát tervezgetik. Most új feladatért indult Vénuszhoz, a szerelem istenasszonyához.
 

Játékosan szokta kapni a feladatot. A párnak kiszemelt két személy homlokára egy-egy csillogó pontot rajzolt Vénusz. Jó játék volt a Földön élők között megkeresni a megjelölt személyeket. Komoly munka volt, de nagyon élvezte, bármilyen távolról kellett összehozni, és szerelemre gyújtani a mit sem sejtő feleket. 
 

Most is leröppent a Földre, és keresgélt a fiatalok között. Járt diszkókban, sportpályákon, egyetemi előadásokon, strandokon, még a bevásárló központokba is benézett. Senkin sem látta a jelet. Még az extrém sportolóknál és az előadóművészek között is pásztázott, de nem járt sikerrel.  Se földön, se vízen, se levegőben nem talált rájuk.
 

-        Vénusz, szabad a gazda, adj valami közelebbi meghatározást.
-        Belátom, ez nem könnyű feladat, nem is bízhattam másra. 

Annyit segítek, a helyszín Budapest, és egyáltalán nem jó helyeken keresgéltél.

   Cupido újra útnak indult. Hol nem járt még? Könyvtár, színház, baráti bulik, koncertek, való világ, X faktor. Ez sem az. Még Budapest külső kerületeit is bejárta. Mikor rátalált a megjelölt férfiúra, azt hitte, Vénusz tréfát űz vele. A „fiatalember” túl volt a hetvenen. Ez valami tévedés lesz! Sok keresgélés után megtalálta a tervezett pár női tagját is. Ez furcsa.
 

-        Vénusz, valami tévedés történhetett a jelölésnél. Ezek nem szerelemre vágyó fiatalok, hanem sorsukba beletörődött idős emberek. –
-        Nincs hiba! Ez a feladat! Tied a megoldás, remélem, nem csalódom benned. –
-        Ha tényleg ezt akarod, hozzálátok a megoldáshoz. Összehoztam én már királylányt békával, Lédát hattyúval, volt néhány extrém feladatom, ez sem foghat ki rajtam.
 

  Mikor kiderült, hogy a két személy ugyanazon nyugdíjas egyesület tagja, Cupido már is megoldottnak gondolta a pár összehozását.
 

-        Miért nem jöttek ezek össze az én segítségem nélkül? – csodálkozott.
  

Még jobban csodálkozott, mikor kiderült, hogy a két ember nem is ismeri egymást, pedig többször is ugyanazokon a rendezvényeken vettek részt. A távolság talán nem is volt véletlen. Teljesen más életvitel, más érdeklődési kör. A férfinek ráadásul volt egy lazuló kapcsolata, a nő pedig, nem gondolt párkapcsolatra. 
 

-        Hogy lesz ezekből egy pár? Mi lehet a közös pont? –
-        Meg van! – csapott a homlokára Cupido, mikor benézett az egyesület farsangi báljára. – A tánc lehet a kiinduló pont. –
 

Sokáig kerülgette a táncoló párokat, de a kijelölt személyek még csak nem is látták egymást. A nő a kört alkotó lányok között táncolt, a férfi mintha már kinézett volna magának valakit.
 

-    No, nem! Ezt most kell helyre tennem! - Cupido kifeszítette a nyilát és célzott.
 

A pihenni induló férfi éppen a lányok csoportja mellett haladt el, mikor a nő háttal neki ütközött. – Most! – Repült a nyíl és egyszerre hatolt át a két személyen. Ők az ütközés hevében szembefordultak, s a mozdulat folytatásaként összekapaszkodtak, és a zene ritmusára úgy folytatták a táncot, mintha kezdettől együtt táncoltak volna. Cupido elégedetten megtörülte gyöngyöző homlokát. – No, még is csak megvagytok! Mehetek Vénuszhoz új feladatért. 
  

Így kezdődött egy időskori szerelem igaz története.
 

Z. Marika
http://zmarika.blog.hu

 
Szólj hozzá