2012. már 21.

Régiségek, még nem késő angolul megtanulni!

írta: Adam G. Steve
Régiségek, még nem késő angolul megtanulni!

Sose hagyjuk abba a tanulást!          
Nálunk még igencsak ritkaságszámba megy, hogy idős emberek tanuljanak, azaz szó szerint újra  beüljenek az iskolapadba. Az életfolytig tartó aktív tanulás szép gondolata valahol megreked az elmélet szintjén. Ezért is hallgattam a minap érdeklődéssel egy volt kolleganőm lelkes beszámolóját  arról, hogy régiségeket tanít angolra.
 
A kis létszámú csoportban a legfiatalabb 61, a legidősebb jóval 70 feletti régiség. Vannak, akik már valamikor  tanultak angolul, mások teljesen kezdők, de ez egyáltalán nem zavaró – meséli Görgyi, a tanárnő, -  mert a csoportban a tanulók rendkívüli módon segítik, bátorítják egymást. A már nem egészen ifjú  résztvevők nagyon lelkesek és komolyan veszik a tanulást, ha valaki hiányzik egy óráról, annak e-mailben küldik el a bepótolandó feladatokat. Tankönyvre nincs szükség,  a tananyagról a tanárnő gondoskodik sokszorosított anyagok formájában. 
 
Az órák hetente kétszer vannak, délelőttönként.  Egy kétórás, 120 perces foglalkozás tandíja 1500 forint. Ami nagy kedvezmény (a szokásos nyelvtanfolyamokkal szemben), hogy ezt a jutányos árat alkalmanként, nem pedig előre kell kifizetni. Így ha valaki nem tud elmenni egy órára,  annak nem veszik el a pénze. Azt már én teszem hozzá, hogy Makray Györgyi tanárnő türelme végeláthatatlan, főként, ha szorgalmasak a tanulók :-) Arról már nem is beszélve, hogy régiségek egymást közt nyilván felszabadultabban érzik magukat, mintha fiatalabbakkal kellene együtt tanulni.   
 
Áprilistól egy új csoport is indul, aki tehát kedvet kapott ahhoz, hogy megvalósítsa a régóta tervezett nyelvtanulást – annak itt a jó alkalom, hogy belevágjon. Március 27-ig lehet jelentkezni Makray Györgyi tanárnőnél az alábbi telefonszámon 36 30 239 6552,illetve e-mail címen makraygy@gmail.com. A  nyelvtanfolyam helye: Budapest, II. kerület, Frankel Leo utca 6. (Margit hídnál) a Budai Tankönyv Centrumban.  
 
Nagyon tetszik az ötlet, talán másutt is követőkre talál.    
 
Cecilia
Szólj hozzá