2013. okt 13.

Szerelem és házasság – Élvezd az életet 120 évig! 12. rész

írta: Régiségek blog
Szerelem és házasság – Élvezd az életet 120 évig! 12. rész

happy1

Rose  Londonban  él, 86 éves, remekül néz ki,  energiával  és  élettel teli.  Élvezzük az életet 120 évig című  összegyűjtött írásaiban megosztja   tapasztalatait arról, milyen életformát követett, hogy  ezt a szép kort jó testi és lelki egészségben megérje.  

A boldog élet legfontosabb alkotóeleme a szeretet. A szeretetnek a végtelen forrása mindenkiben megvan. De minden az önszeretettel kezdődik. Ha nem szeretem magamat, miért szeretne engem másvalaki?

Természetesen van a szeretetnek egy jó, és egy rossz fajtája. Ha azért van szüksége valakinek egy partnerre, hogy egy űrt töltsön be az életében, azt szükségletnek nevezik. Ha az ember képes arra, hogy egy kapcsolatban annyit adjon, amennyit kap, és kész figyelembe venni a partnere kívánságait és lelki, valamint testi igényeit - akkor az illető nyitott a szerelemre és a viszontszerelemre.

A monogám kapcsolat – higgyék el nekem - meghosszabbíthatja az ember életét. Ha valaki egész életét egyetlen partnerrel éli le, az nagyon soknak tűnik. De próbáljuk meg partnerünkben mindig inkább a pozitívumokat megtalálni és figyelmen kívül hagyni a negatívumokat. Ez segíteni fog a kapcsolat fenntartásában, és ki tudja talán együtt fogunk megfiatalodni :-).

Saját tapasztalatomból tudom, hogy nem könnyű hűségesnek maradni, amikor annyi vonzó szingli van az ember körül. De tegyük fel magunknak a kérdést: megéri? Mi van, ha az a nagyon jóképű férfi biszexuális és HÍV vírushordozó?  Gondoljuk csak végig:  van egy társunk, akit szeretünk, még ha elégedetlenek is vagyunk vele, mert nem olyan kedves és elbűvölő, mint az a beach boy, akit a TV-ben látunk. Talán nem kapunk a párunktól hetente egy csokor rózsát, és magunknak kell kinyitnunk kiszálláskor a kocsi ajtaját. Talán partnerünk nem olyan romantikus, mint a férfi a regényben, amit olvasunk.

Talán abban a reményben/hitben élünk, hogy ha szakítunk a jelenlegi partnerünkkel, a következő jobb, gazdagabb, csinosabb, önzetlenebb lesz. De tudjuk, hogy a tökéletes kapcsolat csak az illúzió! Ebből következik, hogy nincs tökéletes partner, csak majdnem tökéletes. A meglévő kapcsolat fenntartásán érdemes dolgozni, ha valóban azt akarjuk, hogy tartós legyen. Azok az emberek, akik folyamatosan be – és kiszeretnek, nem elég érettek.

Az embernek akarnia kell, hogy jó testi-lelki kapcsolatban legyen a párjával, akarnia kell, hogy boldog legyen.

Rose

folyt.köv.

Ha megtetszett a blogunk, csatlakozz a Facebook közösségi oldalunkhoz, ahol egyéb érdekességeket is találsz és értesülsz a friss bejegyzésekről. Itt fenn, a jobboldali sávban lájkolással tudsz csatlakozni, vagy katt ide:

https://www.facebook.com/pages/R%C3%A9gis%C3%A9geknek/252125871499192

 

 

 

Szólj hozzá

szerelem párkapcsolat hűség házasság harmónia Rose