2015. nov 18.

Csirkecombok, köményes kelkáposztába bujtatott sárgarépával egyben sütve

írta: Adam G. Steve
Csirkecombok, köményes kelkáposztába bujtatott sárgarépával egyben sütve

csirke kelkáp

Gusztusos és könnyű étel.  A sült csirkecombok mellé nemcsak burgonya és rizs lehet a köret, használjunk bátran egyéb zöldségeket is! Lisztérzékenyek is fogyaszthatják.

Hozzávalók 2 adaghoz: . 2 db csirkecomb (vagy 2 db alsó, vagy 2 db felsőcomb) 1 kis fej kelkáposzta 1 db nagyobb sárgarépa só ízlés szerint bors ízlés szerint kevés delikát, vagy szárnyas fűszerkeverék őrölt kömény

Elkészítése:

Fedeles, nagyméretű teflonedény szükséges hozzá. Ebben akár teljesen zsiradékmentesen is elkészíthető.

A megtisztított, megmosott csirkecombokat lecsepegtetjük, megsózzuk, bedörzsöljük a delikáttal, vagy a szárnyas fűszerkeverékkel. Amíg lecsepeg a csirke, addig a kelkáposztát is elkészítjük. Nagyobb leveleiket leszedjük és sós forró vízbe dobjuk, és kb 2 perecig hagyjuk benne, azaz megabáljuk, így könnyen kezelhető lesz. 2-3 levélbe beleteszünk egy sárgarépát, melyet egészben hagyunk és cérnával körbetekerjük. Ha nem akarunk bajlódni, a kelkáposztát negyedekre vágjuk, megszórjuk a belsejét delikáttal és őrölt köménnyel és így tesszük majd a csirkéhez. A sárgarépát nem sózom, nem fűszerezem, majd átveszi az ízeket párolás közben.

A teflon lábosba öntök kb. 2 evőkanál olajat és a csirke combokat óvatosan körbesütöm fehéredésig, azaz bezárom a rostokat. Majd hozzáteszem a kelkáposztába tekert sárgarépát, vagy az egészben hagyott répát és a negyedelt kelkáposztát. Pici vizet öntve alá lassan párolom fedő alatt. A párolgó vizet folyamatosan pótolni szükséges. Kb. 1 óra alatt elkészül. A párolást úgy fejezzük be, hogy az utolsó 5 percben levesszük a fedőt, hogy kissé szint kapjon a husi.

Vica

 

Szólj hozzá

recept hús zöldség csirkecomb kímélő lisztmentes Vica