Káposztaleves nagyon egyszerűen
Zöldségleves rántás és levesbetét nélkül.
Ezt a levest akkor próbáltam ki először, amikor a kelleténél nagyobb káposztát vásároltam, és nem szerettem volna, ha a maradék pocsékba megy. A káposztának magas a C-vitamin tartalma, télen, nyáron rendelkezésünkre áll, nagyon fontos vitaminforrásunk.
Hozzávalók:
½ kg fehér káposzta ( jó a maradék is)
2 szál sárgarépa
1 evőkanál olaj, vagy ennek megfelelő étkezési zsír
Fűszerek: só bors delikát, és ízlés szerint kurkuma por, vagy friss gyömbér, reszelve
Elkészítés:
Pofon egyszerű, nem kell hagyma bele, anélkül is finom A zöldségeket megmossuk, és megtisztítjuk. Felszeleteljük, vagy vékonyra gyaluljuk a káposztát, a répát karikára vágjuk, 2 liter vízben feltesszük főzni, beleöntjük az olajat, mert állítólag a vitaminok zsiradékban oldódnak. Ízesítjük ízlés szerint sóval, borssal, delikáttal, de lehet kurkumát, gyömbért is tenni bele. Nem teszünk bele sem rántást, sem levesbetétet, ez a leves a káposztából és sárgarépából áll. Puhára főzzük és tálalhatjuk.
Olyan finom, mint a húsleves és a színe is gyönyörű tiszta.
Vica
Ha megtetszett a blogunk, csatlakozz a Facebook közösségi oldalunkhoz, ahol egyéb érdekességeket is találsz és értesülsz a friss bejegyzésekről. Csatlakozáshoz