2016. júl 22.

Waldorf saláta – ahogy Hedi készíti

írta: Adam G. Steve
Waldorf saláta – ahogy Hedi készíti

Waldorf2

Grill húsokhoz és halakhoz nagyon illik a Waldorf saláta. Köretek helyett, vagy köretek mellé is kiváló. Nyáron gyakran készítem, ezúttal halhoz és rizottóhoz tálaltam. Az alábbi mennyiségből 9 adag lett.

 

Hozzávalók:

2 db édes ízű alma, apró kockákra vágva

2 evőkanál citromlé

2 db szárzeller, csíkokra vágva -ha nincs szárzeller, meg lehet próbálni sárga színű paprikával helyettesíteni

2 marék dióbél, aprítva (én egy üres serpenyőben aranyszínűre pirítom a dióbelet, szerintem így jobb, mint nyersen )

2.5 dl majonéz

1 marék mazsola (én most mag nélküli szőlőt használtam helyette)

őrölt fahéj és szerecsendió – választható (mindkettőt használom, mert csodás ízt ad az almának)

Waldorf 1

Elkészítés:

Egy nagy tálban keverjük össze az almát és a citromot. Adjuk hozzá a szárzellert (ennek nincs olyan erős, jellegzetes íze, mint a zeller gumónak), a mazsolát, a diót és a majonézt  finoman keverjük össze. Szórjuk meg fahéjjal és szerecsendióval. Tegyük hűtőbe tálalásig.

Hedi Neu, Chicago

Szólj hozzá