2019. sze 26.

Nyugdíjasok családvédelmi akciója

írta: Adam G. Steve
Nyugdíjasok családvédelmi akciója

Így működik ez a kertünkben

Régi, kedves ismerősünk a szóbanforgó család. Telente ritkán találkozunk, de a nyarakat mindig együtt  töltjük, tavasszal szinte családtagként, nagy örömmel üdvözöljük egymást. Ez az idén is  így történt. 

Elmeséljük, hogyan működik a családvédelmi akció  nálunk. Először is,  ami a  legfontosabb: nálunk minden INGYENES! Ingyen  biztosítjuk az építkezés helyszínét és  az összes építőanyagot.  A rendelkezésre álló 35 gyümölcs- és díszfa közül  a fészekrakók nagyon okosan kiválasztották a legbiztonságosabbat, a szivarfa sűrű ágakkal körülvett árnyékos belsejét.  

Miután a kényelmes, szép lakás elkészült, aggodalmaik ellenére bátran, három utódot vállaltak EGYSZERRE ! 

Ha bárkinek még kétségei lennének, valóban egy nagyon okos, kedves feketerigó családról  van szó, de ez a tény írásunk eszmei  mondanivalóját  egyáltalán nem befolyásolja. Az anyuka csendesen, nyugodtan várta a gyerekek világrajövetelét, hiszen lakhatásuk, élelmezésük biztosítva volt.

Elérkezett az idő, a gyerekek csendben, rendben, egészségesen megérkeztek:

Etetés idején nagy a nyüzsgés, utána viszont jólesik egy kis szieszta:

Nagy öröm a nagy család. Nőnek a gyerekek, az egyik élelmesebb mint a többi:

de a másik még inkább:

... és így folytak tovább a békés hétköznapok. A fiókák kirepültek, a szülők pedig valószínűleg elgondolkoztak: hogyan tovább? Nem kellett támogatásnak nevezett  hitelt  felvenniük, így  törleszteniük  sem kell. Tehermentes a  lakásuk, nem  fenyeget  kilakoltatás, állandó  és  biztos  munkahelyük  van télen-nyáron, ebédjük, vacsorájuk szó szerint a csőrükbe repül... De ha ez a  rendszer náluk ennyire bevált, vajon az emberek miért nem találnak ki legalább valami hasonlót?

Sajnos, az emberek ügyeit ők nem tudják befolyásolni. A mi rendszerünk hatékonyságát mi sem bizonyítja jobban, minthogy az idén másodszor is gond nélkül felneveltek három gyereket! 

                                               saját felvételek

    Jóska

 

 

Szólj hozzá