2019. nov 19.

Hagymás-sajtos-majonézes tarja, tepsiben sütve

írta: Miranda47
Hagymás-sajtos-majonézes tarja, tepsiben sütve

Különleges vendégváró csemege

t__ny__ron3_600x450.jpg

Vendégeid lesznek, és szeretnél valami különlegességet feltálalni? Meglepnéd családodat valami finomsággal, de nem akarsz több órán át a tűzhely mellett állni? Válaszd ezt az egyszerű, gyorsan elkészíthető, mégis mutatós és rendkívül finom főételt! Ezt a receptet is Oroszországból hoztam, s családomban és a közeli barátok körében hamar népszerűvé vált. Az ottani neve „Királyok módjára készített hús”. Az oroszok valójában marha színhúst használnak hozzá, de mivel nálunk ennek elég borsos az ára, én tarjából szoktam csinálni.

A képeken látható mennyiség egy kiló húsból készült, hét szelet lett belőle.

hozz__val__k.jpg

Hozzávalók:

1 kg kicsontozott tarja

2 nagyobb fej hagyma

15 dkg reszelt sajt

2,5 dl majonéz

só, bors

 

Elkészítés:

A húst kb. ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, kissé ki is verhetjük, de ne legyenek túl vékonyak. Egy sütőpapírral vagy fóliával kibélelt tepsibe fektetjük őket, semmilyen zsiradékot nem teszünk alájuk. Ízlés szerint sózzuk-borsozzuk (vegyük figyelembe, hogy a sajt és a majonéz is sós!), és egyenletesen rájuk terítjük a félkarikákra vágott hagymát.

mont__zs_2.jpg

Erre szórjuk a reszelt sajtot, hogy teljesen fedje be a szeleteket. Végül a tetejére simítjuk a majonézt, amit ajánlatos előtte szobahőmérsékleten tartani, hogy folyós legyen.  Én úgy csinálom, hogy a tubusból csíkokat nyomok a hús tetejére, majd kanállal szépen elegyengetem.

s__lve_600x403.jpg

Előmelegített sütőben, letakarás nélkül,  160 fokon  kb. 1 óra hosszat sütjük, amíg a teteje szép barna nem lesz. Hagymás krumpli vagy krumplipüré illik hozzá leginkább, de főzelékekhez is fogyaszthatjuk.

Jó étvágyat!

  Miranda

 

Szólj hozzá