Bögrés almatorta
Gyors vendégváró sütemény
Hűha! Váratlanul bejelentkezett egy rég nem látott ismerősöm egy kis csevejre. Épp nincs itthon semmi édesség, mit is tudnék kínálni a tea mellé? Gyors szemle a konyhában – tojás, cukor, liszt van – de nincs idő hosszas sütögetésre. Megvan – a jól bevált bögrés almatorta! Épp van hozzá három alma is. Akkor lássunk is neki ennek a pihe-puha, mutatós és finom süteménynek! Gyorsan elkészül, a legtöbb idő az almák meghámozására-szeletelésére megy el, de ha van segítség, akkor még hamarabb készen leszünk.
Hozzávalók:
1 bögre (2,5 dl) liszt
1 bögre (2,5 dl) cukor
3 tojás
1 vanilincukor
2 evőkanál zsemlemorzsa
3 alma
Elkészítése:
Az almákat megtisztítom és vékonyabb szeletekre vágom. Bekapcsolom a sütőt 180 fokra. A tojásokat a cukorral és a vaníliás cukorral, gépi habverővel jó alaposan kikeverem, amíg habos nem lesz.
Fokozatosan hozzáadom a lisztet. Egy lekapcsolható oldalú tortaforma aljába vágok egy sütőpapír-korongot. Egyenletesen ráterítem a zsemlemorzsát, majd belerakosgatom az almaszeleteket. A tetejére öntöm a tésztamasszát, és mehet is a sütőbe. 25-30 percig, tűpróbáig sütöm.
Hagyom kihűlni, majd óvatosan lekapcsolom a forma oldalát, és a tortát fejjel lefelé tálcára borítom. Így az alma kerül felülre. Vigyázva lehúzom róla a sütőpapírt és szeletelem. Aki szeretné, meghintheti még porcukorral.
Miranda