2019. dec 04.

Bögrés almatorta

írta: Miranda47
Bögrés almatorta

 

Gyors vendégváró sütemény

13_jav__tott_600x450.jpg

Hűha! Váratlanul bejelentkezett egy rég nem látott ismerősöm egy kis csevejre. Épp nincs itthon semmi édesség, mit is tudnék kínálni a tea mellé? Gyors szemle a konyhában – tojás, cukor, liszt van – de nincs idő hosszas sütögetésre. Megvan – a jól bevált bögrés almatorta! Épp van hozzá három alma is. Akkor lássunk is neki ennek a pihe-puha, mutatós és finom süteménynek! Gyorsan elkészül, a legtöbb idő az almák meghámozására-szeletelésére megy el, de ha van segítség, akkor még hamarabb készen leszünk.

 1_m__solata_2_600x450.jpg

Hozzávalók:

1 bögre (2,5 dl) liszt

1 bögre (2,5 dl) cukor

3 tojás

1 vanilincukor

2 evőkanál zsemlemorzsa

3 alma

 

Elkészítése:

Az almákat megtisztítom és vékonyabb szeletekre vágom. Bekapcsolom a sütőt 180 fokra. A tojásokat a cukorral és a vaníliás cukorral, gépi habverővel jó alaposan kikeverem, amíg habos nem lesz.

Fokozatosan hozzáadom a lisztet. Egy lekapcsolható oldalú tortaforma aljába vágok egy sütőpapír-korongot. Egyenletesen ráterítem a zsemlemorzsát, majd belerakosgatom az almaszeleteket. A tetejére öntöm a tésztamasszát, és mehet is a sütőbe. 25-30 percig, tűpróbáig sütöm.

4_m__solata.jpg

Hagyom kihűlni, majd óvatosan lekapcsolom a forma oldalát, és a tortát fejjel lefelé tálcára borítom. Így az alma kerül felülre. Vigyázva lehúzom róla a sütőpapírt és szeletelem.  Aki szeretné, meghintheti még porcukorral.

14_jav__tott_600x409.jpg

   Miranda

Szólj hozzá