Bögrés zebratorta
Egyszerű, de mutatós sütemény
Könnyen elkészíthető édesség
Hozzávalók:
2,5 dl-es bögrét használva
2 bögre liszt
2 bögre tejföl
1,5 bögre cukor
3 tojás
2 ek. kakaó
külön 2 ek. liszt
1 csomag sütőpor
Elkészítése:
Gépi habverővel habosra keverjük a tojásokat a cukorral, folyamatos keverés közben hozzáadjuk a tejfölt, majd a sütőporral vegyített lisztet. Kettéosztjuk a masszát (ajánlatos kimérni a konyhai mérlegen, hogy egyforma mennyiség legyen), az egyikhez adjuk a kakaót, a másikhoz a 2 kanál lisztet. Egy kerek tortaforma aljába vágunk egy megfelelő méretű sütőpapírt, a forma oldalát vajjal kikenjük.
A forma közepére csurgatunk két evőkanál fehér tésztát, majd két kanál barnát, mindig középre. Nem kell hozzányúlni, elsimítani, a tészta magától, fokozatosan elterül (lásd a képeket). Ezt így folytatjuk, amíg el nem fogy a tésztánk.
A végén fogpiszkálóval mintát rajzolunk rá. Hideg sütőbe tesszük, 170 fokon kb. 40 percig, tűpróbáig sütjük.
Bevonhatjuk csokimázzal, meg lehet tölteni akár lekvárral, akár vaníliás pudingkrémmel, három lapra vágva.
Miranda
Ha tetszett a bejegyzésünk, látogass el közénk blogunk facebook csoportjába, ahol reggel és este is valami érdekessel várjuk követőinket, kedvelőinket. Örülünk, ha írásainkat lájkolod (a cikk címe alatt) és megosztod, vagy továbbküldöd e-mailben.