Bögrés túrófánk
Farsangi fánk, de nem kelt tésztából
Itt a farsang, áll a bál, mit kell ilyenkor enni? Igen: fánkot. Ez a recept, amit ajánlok, rendhagyó, mert nem kelt tésztából készül, viszont gyorsan elkészíthető, pihe-puha, könnyű tészta. Nekem nagyon ízlett, alig különbözik az „igazi” fánktól. Előnye még, hogy nem kell méricskélni a belevalókat.
Hozzávalók:
1 csomag (25 dkg) túró
1 bögre liszt (2,5 dl)
3-4 evőkanál cukor (nekem 3 elég volt)
1 tojás
1 vaníliáscukor
1 teáskanál szódabikarbóna
1 csipet só
olaj a kisütéshez
A tálaláshoz: porcukor, lekvár ízlés szerint.
Elkészítés:
A tojást a cukorral felverjük. A túrót áttörjük, hozzáadjuk a tojásos keveréket. A lisztbe beletesszük a szódabikarbónát, a vaníliáscukrot és a sót, majd összevegyítjük a túróval. Egy deszkán vagy szilikon nyújtólapon jól összedolgozzuk a tésztát és ujjnyi vastagra nyújtjuk. Egy pohárral korongokat szaggatunk belőle (én egy 10 cm átmérőjű teáscsészét használtam).
A közepüket egy kupakkal vagy pici pálinkáspohárral kilyukasztjuk és a korongokat bő, forró olajba tesszük. Mindkét felüket pirosra sütjük, szalvétára szedjük, hogy a felesleges olajat felitassuk. Kihűlés után porcukorral megszórjuk a tetejüket és kedvenc lekvárunkkal tálaljuk. Ebből a mennyiségből nekem 6 darab lett.
Jó étvágyat!
Miranda
Látogass el közénk, blogunk
facebook csoportjába,
ahol reggel és este is valami érdekessel várjuk követőinket, kedvelőinket.
Iratkozz fel blogunk
VIDEÓ CSATORNÁJÁRA is,
hogy értesülj legújabb videóinkról!