2022. jan 08.

Bögrés túrófánk

írta: Miranda47
Bögrés túrófánk

Farsangi fánk, de nem kelt tésztából

2_5.jpg

Itt a farsang, áll a bál, mit kell ilyenkor enni? Igen: fánkot. Ez a recept, amit ajánlok, rendhagyó, mert nem kelt tésztából készül, viszont gyorsan elkészíthető, pihe-puha, könnyű tészta. Nekem nagyon ízlett, alig különbözik az „igazi” fánktól. Előnye még, hogy nem kell méricskélni a belevalókat.

Hozzávalók:

1 csomag (25 dkg) túró

1 bögre liszt (2,5 dl)

3-4 evőkanál cukor (nekem 3 elég volt)

1 tojás

1 vaníliáscukor

1 teáskanál szódabikarbóna

1 csipet só

olaj a kisütéshez

 

A tálaláshoz: porcukor, lekvár ízlés szerint.

6_3.jpg

Elkészítés:

A tojást a cukorral felverjük. A túrót áttörjük, hozzáadjuk a tojásos keveréket. A lisztbe beletesszük a szódabikarbónát, a vaníliáscukrot és a sót, majd összevegyítjük a túróval. Egy deszkán vagy szilikon nyújtólapon jól összedolgozzuk a tésztát és ujjnyi vastagra nyújtjuk. Egy pohárral korongokat szaggatunk belőle (én egy 10 cm átmérőjű teáscsészét használtam).

5_2.jpg

A közepüket egy kupakkal vagy pici pálinkáspohárral kilyukasztjuk és a korongokat bő, forró olajba tesszük. Mindkét felüket pirosra sütjük, szalvétára szedjük, hogy a felesleges olajat felitassuk.  Kihűlés után porcukorral megszórjuk a tetejüket és kedvenc lekvárunkkal tálaljuk. Ebből a mennyiségből nekem 6 darab lett.

4_2.jpg

    Jó étvágyat!

     Miranda

 

Látogass el közénk, blogunk

  facebook csoportjába,  

ahol reggel és este is valami érdekessel várjuk követőinket, kedvelőinket. 

Iratkozz fel blogunk

VIDEÓ CSATORNÁJÁRA is,

hogy értesülj legújabb videóinkról!

 

 

Szólj hozzá

édesség recept túró fánk bögrés farsangi túrófánk Miranda