2023. dec 22.

Házi krémes egyszerűen

írta: Miranda47
Házi krémes egyszerűen

Könnyen elkészíthető, finom desszert
5_24.jpg

  Ez a recept nagyon egyszerű, könnyű, a végeredmény pedig egy isteni finom krémes, ami felveszi a versenyt a cukrászdákban kaphatókkal. Családom körében osztatlan sikert aratott.
6_17.jpg

Hozzávalók:

2 csomag előhűtött leveles tészta

egy csomag Dr. Oetker házi krémes krémpor

8 dl tej

25 dkg mascarpone

porcukor ízlés szerint

Elkészítés:

A leveles tésztákat hagyjuk szobahőmérsékleten egy ideig állni, kicsit nyújtogassuk meg, majd villával szurkáljuk meg. Az egyiket vágjuk kockákra, (én négy kockára vágtam a lapot keresztben, hosszában pedig hatra), a másikat hagyjuk egészben és süssük meg őket.

8_13.jpg

Egyszerre sütöttem őket két tepsiben, egyiket alul, másikat felül - 10 perc alatt megsültek.  

3_31.jpgHagyjuk kihűlni. Készítsük el a krémet a csomagon levő leírás szerint: 8 dl hideg tejbe öntsük bele a port és gépi habverővel, először alacsony, majd magas fordulatszámon verjük habosra kb. 3 percig. Ezután keverjük bele a mascarponét. Ha nem találjuk elég édesnek, tehetünk bele cukrot, én nem tettem.

2_42.jpg

A krémet kenjük az egészben hagyott lapra, majd helyezzük rá a kockákat.

1_42.jpgHideg helyen néhány órát állni hagyjuk, hogy az alsó lap jól beszívja a krémet, csak ezután szeleteljük. A tetejét megszórjuk porcukorral.

4_25.jpg

Jó étvágyat!

Miranda

Szerzői jogvédelem

Tilos a Régiségeknek blogban megjelent írásokat, recepteket, fotókat és videókat a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény értelmében máshol közzétenni és sajátként feltüntetni. Az írások, fotók és videók a bloggerek szellemi tulajdonát képezik, miként a képek is, amennyiben más forrás nincs feltüntetve. Írásaink csak linkként használhatók fel, mely az eredeti forráshoz vezet !!!!

 

Látogass el közénk, blogunk

  facebook csoportjába,  

ahol reggel és este is valami érdekessel várjuk követőinket, kedvelőinket. 

Iratkozz fel blogunk

VIDEÓ CSATORNÁJÁRA is,

hogy értesülj legújabb videóinkról!

Szólj hozzá

recept sütemény egyszerű krémes leveles tészta Miranda