2023. júl 30.

Svéd uborkasaláta télire

írta: Miranda47
Svéd uborkasaláta télire

Jól illik húsételek mellé

1_36.jpg

A befőzőszezon kellős közepén vagyunk. Biztosan sokan tesznek el mostanában uborkát valamilyen formában. Szeretném a háziasszonyok figyelmébe ajánlani ezt a receptet. A vitaminhiányos téli időszakban, amikor a zöldségfélék ára az egekben van, egy finom salátával lephetik meg a családot, amely jól illik mindenféle húsétel mellé.
3_29.jpg

Hozzávalók:

4 kg uborka

1 kg hagyma

A léhez:

6 dl víz

6 dl cukor

4 dl 10%-os ecet

1 dl só

1 kávéskanál nátrium-benzoát

1-2 dkg mustármag (opcionális)

1 kávéskanál borkén

 2_36.jpg

Elkészítése: 

Az uborkákat alaposan megmossuk, a végeit levágjuk.  Én nem szoktam meghámozni, de ha valaki úgy szeretné, megteheti. Uborkagyalun legyaluljuk, a hagymát szép vékony félkarikákra vágjuk vagy azt is legyaluljuk. Egy nagy edényben összekeverjük és felöntjük a lével. (A vizet nem kell felforralni, de a nátrium benzoát jobban oldódik langyos vízben, ezért a 6 dl-ből langyosítsunk meg egy keveset, oldjuk fel benne a tartósítószert és így keverjük a léhez.) Lefedve, hűtőben 24 órán át állni hagyjuk, időnként megkeverjük. Ezután berakjuk az üvegekbe, ügyelve, hogy ne maradjon benne levegő és ellepje a leve. Rácsavarjuk a tetejüket és hűvös helyen tároljuk.

Jó étvágyat!

Miranda

 

Látogass el közénk, blogunk

  facebook csoportjába,  

ahol reggel és este is valami érdekessel várjuk követőinket, kedvelőinket. 

Iratkozz fel blogunk

VIDEÓ CSATORNÁJÁRA is,

hogy értesülj legújabb videóinkról!

 

 

Szólj hozzá

saláta recept uborka befőzés Miranda