2022. aug 11.

Meglepetés vacsora egy lakásétteremben

írta: S. Cecilia
Meglepetés vacsora egy lakásétteremben

4_11.jpg

Meglepetés vacsorára kaptam meghívást a lányomtól. Olyan helyre mentünk, amiről nem is volt tudomásom, a lányom viszont ismerte és szerette volna velem is megismertetni. 

10_3.jpg

Egy hangulatos, mediterrán helyeket idéző, virágokkal, bokrokkal, padokkal kényelmessé tett udvaron át vezetett az utunk az étterem bejáratához. A lakásétterem tulajdonosa fogadott bennünket, és vezetett be az asztalokhoz. Hangulatos fények, ízléses berendezés és kellemes hűvös keltett jó benyomást már megérkezésünkkor is.

 8_7.jpg

Érkezett a többi vendég is, lassan megtelt a szoba és Krisztina séf bemutatta az éttermet, beszélt gasztronómiai elképzeléseiről, a vacsora tematikájáról. Szokatlan módon egy történésre, munkafolyamatra épült a degusztációs menüsor  (falatkák) és ez az ARATÁS volt. Érdekesen, szinte dramaturgiai felépítéssel követték egymást az ételek. Minden étel előtt a séf néhány mondatban ismertette az étel összetételét, alapanyagait, a paraszti életmódban való helyét.

1_19.jpg

Minden étel után a megfelelő innivalókat is felszolgálták, és ez a kellemes eszegetés-iszogatás három órán át tartott. Hat (6) fogásból állt a menüsor, az egyes fogások fantázianeveit idemásolnám, hogy lássátok a költőiségét a mi vacsoránknak.

  1. Hajnali falat

  2. Tarisznya

  3. Falatozó

  4. Hűsölő

  5. Délidő

  6. Pihenő

 Az innivaló válogatott, az ételekhez illő volt. 

3_17.jpg

A rendkívül udvarias pincérek diszkréten, szinte suhanva szolgáltak fel, az evőeszközök csaknem nesztelenül tették a dolgukat, halk pohárcsilingelés hallatszott néha... angyal szállt el felettünk.

6_10.jpg

A különleges fogások, az egyszerű paraszti aratóételek extra fogássá nemesedve mindenkinek a tetszését elnyerték. A finomabbnál finomabb falatok, a minőségi, különleges kenyerek, a hely hangulatához illő terítékek, szépséges, rusztikus edények csak fokozták a kellemes érzetet.

7_10.jpg

Néhány ételsor, amit fogyasztottunk :

Aludtej, töltött édeskáposzta, borsikafű, kapor

Pácolt gyöngyhagyma, mangalica sonka, szalonna, kiscipó

Parazsat puliszka, kukoricahab, sóvirág, juhtúró, lestyán, háncs

Kaszásleves , szalonnapörc, kenyérhéj, babérfagylalt

Zölddinnye, nyári alma, vadvirágok, aromás zöld jégnyalóka

2_21.jpg

Elégedetten vettünk búcsút a séftől és a felszolgálóktól, egy kellemes este mindenféle jóérzésével. Köszönöm a lányomnak hogy mindezt megismerhettem, részese lehettem!

 

   Brigitta

 

Látogass el közénk, blogunk

  facebook csoportjába,  

ahol reggel és este is valami érdekessel várjuk követőinket, kedvelőinket. 

Iratkozz fel blogunk

VIDEÓ CSATORNÁJÁRA is,

hogy értesülj legújabb videóinkról!

Szólj hozzá

étterem lakásétterem Brigitta