2012. ápr 16.

Ákoska első hajvágása

írta: Adam G. Steve
Ákoska első hajvágása

 
 
 
Ákoska, drága kis fogadott-unokám bájosságához kétség sem férhet, de az utóbbi időben anyukájával gyakran nézegettük a haját  - kisfiunk frizurája ugyanis kezdett Pumukli-jelleget ölteni, mert csak nőtt a haja, de nem volt rendezett, csinos. Megbeszéltük, hogy elvisszük Ákit anyukája fodrászához, és fiús frizurát vágatunk neki.
Hosszas előkészületek után megbeszéltük a találkozót a fodrásznál. Azt  hittem, hogy Áki, anyukája és én leszünk jelen a nevezetes eseményen, az első hajvágásnál. Odaérve a fodrászhoz elképedve láttam, hogy a ház minden lakója: apa, anya, két testvér is ott tolong a fodrásznál! Szóval kivonultunk testületileg, de megnyugodva láttam, hogy  Honey kutyus, a francia buldog otthon maradt! Mondták is, hogy Honey törölgette otthon a szemét, nagyon bántotta a mellőzés!
 
 
 
Miután így kivonultunk, először Áki bátyuskája, az ötéves Levente lett megnyírva - bemutatni, hogy nem fáj a dolog, nyugodt lehet a kicsi. Félve tettük Ákit a székbe, vártuk a szörnyű reakciót, visítást, kibújást a kezek közül, fejrángatást. De a mi kicsikénk beült a fodrászszékbe, tartotta a fejét, nem bujkált sehová, hősiesen tűrte a nyisszantásokat! Néha tűnődve morzsolgatta ujjai között a levágott tincseket, esze ágában sem volt szabadulni, mi pedig csodálkozva néztük ezt a nagyfiús viselkedést. Hát lezajlott! Mindenre felkészültünk, de semmi baj nem történt! Kaptunk egy igazi kisfiút, gömbölyű fejjel, szépen vágott frizurával! Rendezett, szép két fiúcska ment haza, Honey pedig ámulhatott az átváltozáson.
 
Brigitta
 
 
Szólj hozzá