Brazil brigadéros
Ezt az édességet Brigadeiro Eduardo Gomesról, az 1920-as évek híres brazil politikusáról nevezték el, aki a fáma szerint olyan jóképű, olyan édes volt, mint egy cukorka. A tények sokkal prózaiabbak: a desszert akkor született meg, amikor az 1940-es években, közvetlenül a háború bejezése után a Nestlé elkezdte forgalmazni a sűrített tejet Brazíliában. A receptje rendkívül egyszerű, gyorsan elkészíthető, ha kicsit megszárad, akkor is finom marad.
Hozzávalók:
40 dkg sűrített tej
1 evőkanálnyi margarin, vagy vaj
3 evőkanálnyi keserű kakaópor
a díszítéshez csoki dara és cukordara
Elkészítés:
A hozzávalókat összekeverjük és egy lábosban közepes-alacsony hőmérsékleten főzni kezdjük állandó, élénk keverés közben. Addig főzzük, amíg annyira megszilárdul, hogy keverés közben látszik már az edény alja. Ezek után a masszát öntsük egy kivajazott (margarinozott) tálba és hagyjuk kihűlni szobahőmérsékleten. Egy kávéskanállal vegyünk ki kisebb darabokat és sodorjunk belőle 2-3 centis golyókat. Ha a golyók nem akarnak összeállni, ez azt jelenti, hogy nem főztük meg eléggé, akkor főzzük tovább öt percig, majd vegyünk ki egy kiskanálnyit, tegyük hideg vízbe, ha alakját megtartja a vízben való kihűlés után, akkor már elég sűrű.
Díszítsük csokidarával, színes cukorkadarával, de lehet kókuszreszelékben, vagy dióban is meghempergetni.
Hedi Neu, Chicago
Ha tetszett a bejegyzésünk, örülünk, ha írásainkat lájkolod és megosztod, vagy továbbküldöd e-mailben.
Látogass el közénk, blogunk
facebook csoportjába,
ahol reggel és este is valami érdekessel várjuk követőinket, kedvelőinket.
Iratkozz fel blogunk
VIDEÓ CSATORNÁJÁRA is,
hogy értesülj legújabb videóinkról!
Soós Elena 2020.12.01. 21:13:21