2013. jún 21.

Találd meg a belső békédet! Élvezzük az életet 120 évig! 8. rész

írta: Adam G. Steve
Találd meg a belső békédet!  Élvezzük az életet 120 évig!  8. rész

meditation1 Életed legzaklatottabb időszakaiban:

Meditálj, jógázzál, mozogjál!

Állj meg és nézz körül: figyelj a körülötted lévő csodálatos dolgokra. Menj ki, és sétálj mezítláb, énekelj magadban, miközben manuális dolgokat végzel.

Feküdj sokáig az ágyban, áztasd magad fürdőkádban, medencében, vagy a tengerben – ez felgyorsítja az agytevékenységet - különösen, ha közben az eget nézed. Ezek mind tágítják a szellemi horizontodat.

A meditációnak nyugtató hatása van. Ennek a szellemi technikának az a célja, hogy általa az ember a teljes relaxáció állapotába kerüljön. A transzcendentális meditációt (röviden: TM) Maharishi Mahesh jógi fejlesztette ki,  akinek a meditációját  több órán át végigültem és végighallgattam, amikor az 1960-as években Londonban járt.

 Egy tanítványa tanított meg egy mantra használatára, egy szanszkrit szóra, amelyet ha az ember sokszor elismétel gondolatban, az segít lecsillapítani az elmét, és teljesen kiüríteni az agyat, úgy, hogy az ember  az öntudatnak egy olyan fokát éri el, ami  egy fajta szellemi orgazmussal ér fel.  20 percnyi TM után, az ember felfrissül, éber lesz, testileg és szellemileg megnyugszik, és készen áll arra, hogy szembenézzen az élet kihívásaival.

Mahesh_Yogi-300x217.jpg Maharishi Mahesh jógi


A transzcendentális meditációt sok egészségügyi szakember, köztük orvosok, valamint írók is gyakorolják, és Nagy Britannia–szerte tanítják. Egy amerikai szívgyógyászati újság, melynek címe Hypertension (magas vérnyomás), közzétette 28 tanulmány elemzésének eredményét. Az tanulmány megállapította, hogy a meditáció csökkenti a magas vérnyomást és a koleszterin szintet, javítja az alvás minőségét, ezen kívül csökkenti  a stresszt és a szorongást is. A TM egy teljességgel ártalmatlan gyakorlat, szemben az ugyanilyen célból szedett gyógyszerekkel. Mint olyan ember, aki évekig magam is gyakoroltam, élvezve jótékony hatását az egészségemre, a TM-et bátran tudom ajánlani a Kedves Olvasónak.

Szóval ne habozz, tégy valamit most rögtön: kapd a telefont (vagy az internetet), nézz utána, hol tanulhatod meg a meditációt, és vedd át életed irányítását!

 Rose folyt.köv.  

 

Szólj hozzá

meditáció egészséges életmód jógi Rose