Gombás-csirkemelles quiche
A francia pite gyors vendégváró étel
Egy gyors, könnyen elkészíthető tésztát ajánlok nektek, ami kiváló vendégváró, finom ebéd vagy vacsora is lehet. A quiche (kiejtése: kis) jól variálható francia pite.
Hozzávalók:
1 csomag leveles tészta
fél kg csirkemellfilé
30 dkg sampion gomba
10 dkg hagyma
15 dkg sajt
2 tojás
2 dl főzőtejszín
só, bors, Provence-i fűszerkeverék, petrezselyem ízlés szerint
1 tojás sárgája a kenéshez
Az apróra vágott hagymát olajon vagy vajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk az összevágott gombát (egy szép fejet hagyjunk meg a díszítéshez). Kicsit sózzuk, borsozzuk, majdnem készre pároljuk. Egy másik serpenyőben megsütjük a csirkemell-darabkákat (só, bors ízlés szerint). Hozzáadjuk a gombát.
Egy kerek tortaforma alját sütőpapírral kibéleljük. A leveles tésztából kivágunk egy akkora korongot, amekkora a formánk alja. A tortaformába tesszük, a maradék tésztából pedig peremet készítünk az oldalára. Ráöntjük a gombás-húsos keveréket, majd megszórjuk a lereszelt sajttal.
A tejszínbe beleütjük a két tojást, alaposan összekeverjük, fűszerezzük, majd egyenletesen elosztjuk a töltelék tetején. Ráhajtogatjuk a tésztaperemet, amit megkenünk a tojássárgával. A megmaradt gombafejet felszeleteljük és körberakjuk a massza tetején.
Előmelegített sütőben, 180 fokon 20-25 percig sütjük (sütőfüggő!). Tálalás előtt megszórhatjuk metélt petrezselyemmel.
Jó étvágyat!
Miranda
Szerzői jogvédelem
Tilos a Régiségeknek blogban megjelent írásokat, recepteket, fotókat és videókat a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény értelmében máshol közzétenni és sajátként feltüntetni. Az írások, fotók és videók a bloggerek szellemi tulajdonát képezik, miként a képek is, amennyiben más forrás nincs feltüntetve. Írásaink csak linkként használhatók fel, mely az eredeti forráshoz vezet !!!!