2013. júl 20.

Fűszeres, rántott cukkíni

írta: Papá Stefano
Fűszeres, rántott cukkíni

 

Nyáron a melegben az ember nem kíván annyit enni, mint más évszakban, sőt kifejezetten a könnyű ételeket keresi. Most egy ilyet ajánlok, ami gyorsan elkészíthető, jóízű, és nem is hizlal.

 

Hozzávalók: (minimális anyagszükséglet, így olcsó is!)

1 db. kb. 20 cm hosszú, vaskos cukkíni,

1 tojás,

sült csirke fűszerkeverék,

liszt és morzsa a panírozáshoz,

olaj a kisütéshez.

 

A cukkínit meghámozzuk, majd keresztben 1cm-es körszeletekre vágjuk. A két végét  kidobjuk. A szeleteket sózzuk, majd mindkét oldalát beszórjuk a sült csirke fűszerkeverékkel. Ezután lisztben, felvert tojásban és morzsában megforgatva panírozzuk. Kb. 16-18 panírozott szeletünk lesz, ami két fő részére  elég.

 
 

Bő, forró olajban gyorsan kisütjük, figyelve, hogy ne égjen meg. Ha sokáig sütjük, a cukkíni nagyon megpuhul. Szűrőpapírra szedjük míg az olaj lecsöpög, majd tálba helyezzük.

 

Frissen, melegen tálaljuk. Köretnek legjobb a saláta (zöldsaláta, paradicsom, uborka aprítva, keverve) olívaolaj és almaecet öntettel, de lehet hozzá készíteni, sült krumplit, vagy rizst is.

 
 
 Ajánlom kipróbálni, s ha ízlett ajánljuk barátainknak is!

 

 Papá Stefano

 

Ha tetszett a bejegyzésünk, örülünk, ha írásainkat lájkolod és megosztod, vagy továbbküldöd e-mailben.

Látogass el közénk, blogunk

 facebook csoportjába, 

ahol reggel és este is valami érdekessel várjuk követőinket, kedvelőinket. 

Iratkozz fel blogunk

VIDEÓ CSATORNÁJÁRA is,

hogy értesülj legújabb videóinkról!

 

 

 

Szólj hozzá

főzés egészséges táplálkozás Papá Stefano konyhája Papa Stefano