2013. júl 24.

A KELETI TÍPUSÚ ÉTREND ELŐNYEI. Élvezzük az életet 120 évig! 10. rész

írta: Régiségek blog
A KELETI TÍPUSÚ ÉTREND ELŐNYEI.  Élvezzük az életet 120 évig! 10. rész

 

japenes food2

Rose Londonban él, 86 éves, remekül néz ki, energiával és  élettel teli. „ Élvezzük az életet 120 évig!” című összegyűjtött írásaiban megosztja tapasztalatait arról, milyen életformát követett, hogy ezt a szép kort jó testi és lelki egészségben megérje.

George 16 éves kora óta volt cukorbeteg, és napi 60 egységnyi inzulint adott be magának. Tíz évvel később talált egy japán könyvet, amely azt állította, hogy a cukorbetegséget meg lehet előzni, illetve jól lehet kontrollálni olyan természetes teljes értékű ételekkel, mint  barna rizs, az adzuki bab, hal és zöldfélék (sütőtök,  vízi torma). Fokozatosan feladta a hús, a narancs dzsúsz, a szénsavas italok, az édesség, a csoki és a méz fogyasztását, és helyette a japánok által ajánlott teljes értékű ételeket kezdte fogyasztani.

japanese food

George egészségi állapota jelentősen megjavult, nagyon kevés inzulinra (kb. 15 egységre) volt már csak szüksége, hogy fenntartsa anyagcseréje egyensúlyát. Haragudott orvosára, aki inzulin injekcióra fogta és tíz évre megkeserítette az életét. Édesanyját is hibáztatta, aki gyerekként édességen, csokin, szénsavas italokon nevelte fel.  Hány jóakaratú, gyerekét szerető anya neveli fel gyerekeit olyan gyorséttermi kajákon, mint hamburger, coca-cola, fehér kenyér, fehér rizs és édességek, megalapozva ezzel egy majdani betegséget! Az édességhez úgy hozzá lehet szokni, mint a nikotinhoz, és ha valaki rászokott, nagyon nehéz azt feladni.

A nyugati típusú étkezés cukrot juttat a szervezetbe  a gabonafélékből, a levesekből, a kenyérfélékből. A túlzott mennyiségű  cola és kávé, a vonzó csomagolású cukor- és zsírtartalmú ételekkel együtt a nyugati ember legfőbb gyilkosa napjainkban!

ASian style salad

A konzervatív orvosok nagy aggodalmára fokozatosan ismertté válik, hogy a keleti típusú étkezéssel sokféle  betegség megelőzhető. Ilyen egészséges ételek: a teljes értékű rizs, a zöldségek, babok, tofu, a tradicionális szójaszósz, a miso, a tengeri zöldfélék, a friss saláták és  a szezonális gyümölcsök. Egyre többen ismerik meg a keleti típusú orvoslást is, mint például a kínai eredetű akupunktúrát. Az akupunktúrát használják többek között a túlzott máj- és hasnyálmirigy működés kezelésére, fejfájásra és depressziós eredetű dühöngés kezelésére.

A vegetáriánus táplálkozásra való áttérés segíti a fogyást is. A vörös húsok és a csirkehús sok telített zsírt tartalmaz, így ezek elhagyása az étrendből csökkentik a zsírbevitelt. De a csipszek, édes pudingok és fagylaltok nem helyettesíthetik a húsokat!

Rose

(folyt.köv.)

Ha megtetszett a blogunk, csatlakozz a Facebook közösségi oldalunkhoz, ahol egyéb érdekességeket is találsz és értesülsz a friss bejegyzésekről. Itt fenn, a jobboldali sávban lájkolással tudsz csatlakozni, vagy katt ide:

https://www.facebook.com/pages/R%C3%A9gis%C3%A9geknek/252125871499192

 

 

Szólj hozzá

egészséges táplálkozás egészséges életmód Rose