2013. nov 04.

Martha Stewart főzőiskolája

írta: S. Cecilia
Martha Stewart főzőiskolája

Amerika legtökéletesebb háziasszonya és egyik legbefolyásosabb üzletasszonya

Martha2

Nagy örömmel fedeztem fel nemrég, hogy Martha Stewartnak, az amerikai celebnek  újra megy egy sorozata a TV Paprikán, Martha Stewart főzőiskolája címmel. Gyönyörű, vidékies stílusú konyhájában Martha nem a gasztronómiai sorozatok kapkodós stílusában akar elkápráztatni valamilyen csodás recepttel, hanem nagy szakértelemmel a főzés alapjaiba és műhelytitkaiba vezet be. Régi idők komótos stílusában mutatja be minden részletre kiterjedően például, hogyan kell egyben megsütni egy darab sertéslapockát, vagy omlósra megpárolni a marhahúst és mártást készíteni hozzá, káposztát párolni köretnek.

De Martha nem egyszerű sztárszakács, ő Amerika legtökéletesebb háziasszonya. Mindent tud, amit főzésről, háztartásról, kertészkedésről, lakberendezésről tudni lehet. És emellett ö Amerika egyik legsikeresebb és leggazdagabb showműsor-vezetője, befolyásos üzletasszony. Hetven éves elmúlt, remekül néz ki, jóllehet se túlkozmetikázva, se túlöltözve nincs, egyszerű és mosolygós, jó a humora és vonzó a stílusa. Fiatal korában volt fotómodell, tözsdeügynök, lapszerkesztő majd később szórakoztató műsorok házigazdája és számtalan nyomtatott és online lap szerkesztő-tulajdonosa. Pár éve néhány hónapot még börtönben is töltött bennfentes tőzsdei kereskedelem vétsége miatt.

De népszerűségének ez mit sem ártott, már nemcsak Amerika, hanem a világ számtalan országának tévénézőit hódította meg. Nálunk több csatorna tűzte már műsorára kertészeti, gasztronómiai, lakberendezési sorozatait majdnem egy időben, és vette le a képernyőről ugyancsak egy időben. Én úgy csüngtem rajta mint más a szappanoperákon. Mielőtt búskomorságba estem volna e műsorok eltűnése miatt, felfedeztem, hogy Martha jelen van az interneten és így még élvezetesebb visszanézni a műsorokat és egyéb, róla szóló híreket, pazarul berendezett házainak bemutatását, valamint négylábú kedvenceiről, utazásairól szóló blogját.martha 55

Nézzetek bele, érdemes, a video klippeket az angolul nem tudók is élvezhetik. És segítsetek megfejteni a titkot, mitől ilyen vonzó ez a Régiség, hogy milliók nézik időnként bugyutának tűnő háztartási tanácsait és sztárokkal készült show műsorait világszerte.

Íme a linkek :

https://www.youtube.com/watch?v=3RahsJXBdq8

http://www.marthastewart.com

 

 

Szólj hozzá

főzés televízió főzőműsor Martha Stuwart