2013. nov 26.

ÖRÖMÖT HALMOZZUNK FEL GAZDAGSÁG HELYETT! Élvezzük az életet 120 évig! 14. rész

írta: Régiségek blog
ÖRÖMÖT HALMOZZUNK FEL GAZDAGSÁG HELYETT! Élvezzük az életet 120 évig!  14. rész

 

positive-energy

Rose  Londonban  él, 86 éves, remekül néz ki,  energiával  és  élettel teli.  Élvezzük az életet 120 évig című  összegyűjtött írásaiban megosztja   tapasztalatait arról, milyen életformát követett, hogy  ezt a szép kort jó testi és lelki egészségben megérje. 

A tudósok előrejelzése szerint a 21. században az emberi élet tartama fokozatosan eléri 120 évet, szemben a 20. századi 75-80 évvel.

Megvizsgáltuk több, a huszadik században élt pap, politikus, művész, hivatalnok és háziasszony életét, akik 100 évnél tovább éltek. Életmódjuk elemzésekor találtunk néhány közös vonást: olyan nők és férfiak voltak ők, akik szerették az életet, életük kisebb-nagyobb sikerei motiválták őket.  Pozitívan gondolkodó emberek voltak, akik energiájukat saját maguk generálták. Miközben életük tele volt aktivitással és örömmel, azt is tudták, mikor és hogyan relaxáljanak. Jól tesszük, ha követjük  példájukat.

Ha az emberek megváltoztatják értékeiket, és a gazdagság és tulajdon felhalmozása helyett inkább örömöt, egészséget, szórakozást, kreativitást halmoznak fel, akkor az életminőségük, és talán az egész világunk egy jobb, élhetőbb hely lesz.

 pipacs

Küzdelmet kell folytatnunk a nem természetes élelmiszerek, a levegőszennyezettség és az állandó zaj ellen is. Túl sok jármű túl sok füstöt bocsájt ki, túl sok gépet használunk, pl. számítógépet az agymunka helyett, telefonálunk, ahelyett, hogy személyesen találkoznánk egymással. Az életünk személytelenné válik. A fent említett dolgok mind nyugtalanító hatást keltenek, megfosztanak lelkünk békéjétől, amely nélkül nem lehetünk boldogok.

Az életminőséget néhány alapvető dolog határozza meg: szerető emberi kapcsolatok (barátságokat beleértve), a munka élvezete, jó egészség, aktív szexuális élet, az élet pozitív oldalainak élvezete, a lélek békéje és a szív könnyedsége. Az a jó, ha megérint bennünket a szépség és az érzékek élvezete, a természet ereje és gazdagsága. Ha vonz bennünket a világ fénye, pompája, akkor szó szerint látnunk, hallanunk, megérintenünk és megszagolnunk, azaz megtapasztalnunk és élveznünk kell mindazt a jót, ami a világban létezik.

 pozitív

Az akaratunk a legfőbb eszközünk a túléléshez. Kevesen manipulálhatnak bennünket, ha mi magunk is erősek vagyunk. Erős elszántságunk átsegít a jó és a rossz időkön, és a végén elérjük a célunkat. Ha szükségét látjuk, bármikor hagyatkozhatunk az intuíciónkra.

Confucius azt mondta: Meg kell tanulnunk, hogy birtoklási vágyunkat féken tartsuk, és törekednünk kell az elengedés képességére. Ha ugyanis dolgokat és embereket túlságosan szorosan tartunk, elveszíthetjük, vagy egyenesen elpusztíthatjuk őket. Az lenne jó, ha szabadon élhetnénk, szabadon szerethetnénk, ha a legnagyobb boldogságra tehetnénk szert. És legfőképpen az lenne kívánatos, ha elég bölcsek lennénk a múlt elengedéséhez, és teljességgel itt és most léteznénk.

Boldogságunkat, vagy boldogtalanságunkat mi magunk teremtjük meg azzal, hogy hogyan használjuk az energiánkat. Minél több pozitív energiát hozunk létre, annál tovább fogunk élni.

 Rose

 

Szólj hozzá

egészséges életmód életöröm pozitív energia Rose