2015. máj 26.

Vallatószék 18. GreenLove - Zöld Életmód

írta: Adam G. Steve
Vallatószék 18.  GreenLove - Zöld Életmód

GreenLove2

A Vallatószék, vagy Bloggerkedd egy olyan sorozat, amelyben a Cafeblog bloggerei hétrő-hétre egymást vallatják,  hogy a sorok mögé bepillantva többet megtudjanak a blog szerzőjéről. A vallatószékbe mi most a  GreenLove - Zöld Életmód blog íróját, Évát ültettük be, akivel kölcsönösen szívesen olvassuk egymás blogját.

Blogod témája mindenféle hasznos és korszerű életmód tanács az egészséggel, háztartással, táplálkozással, testápolással kapcsoltban. A legnépszerűbb téma mégis a Holdnaptár, rengetegen olvassák ezeket az írásaidat. Szükség van asztrológia ismeretekre a holdnaptár elkészítésére? Avass be a műhelytitkokba, hogyan születnek ezek az ezoterikus hangulatú írások?

A blog egyik gerince valóban a holdnaptár, ami már tizenéves korom óta foglalkoztat. Volt olyan időszakom, amikor csak csodáltam, hogy micsoda dolgokra lehet hatással egy égitest, volt olyan időszak, amikor részlegesen követtem; jelenleg teljesen követem és igyekszem a javamra fordítani hatásait. Maga a holdfázis, a jegy és az ajánlott tevékenységek számos helyen fellelhetőek, követhetőek. Azonban a GreenLove holdnaptár célja, hogy tippekkel, irányokkal a valódi hétköznapi életet megkönnyítsük. Egyszerűbb, vidámabb, boldogabb napok, minőségibb életmód. Nem vagyok profi, nem vagyok asztrológus, de rendkívül sok forrást feldolgoztam. Autodidakta módon tanultam, megfigyeltem a rendszereket, megfigyeltem magam és környezetem. Nem szeretnék túlontúl belemélyedni, igazán nem szeretnék jelenleg profibb lenni a témában, mert úgy gondolom, hogy az egyszerűség, követhetőség, megfoghatóság a GreenLove Holdnaptár alappillérei.

Úgy tudom, hogy egy vállalkozás támogatására jött létre a blogod. Mivel foglalkozik ez a vállalkozás? Mennyire képes egy blog szolgálni egy cég kibontakozását és későbbi sikerét?

A GreenLove egy életmód vásártér. Webáruház és földi bolt, Székesfehérváron. A célunk teljesen egyirányba mutat a Holdnaptárunk céljával. Egyszerűbb, hatékonyabb, vidámabb hétköznapok. Olyan minőségi és különleges termékeket szeretnénk elérhetőbbé tenni, melyeket kipróbáltunk, megszerettünk, viszont rendkívül körülményes módon, több helyről lehetett csak beszerezni őket. Szeretnénk, ha az emberek kilátnának a hiperek világából. Abból a világból, ahol a profit érdekében a megtévesztés is elfogadható. Engem személy szerint felháborít, hogy vadászni kell a ténylegesen mesterséges vegyszereket nélkülöző termékeket az átlagos boltokban. Magam is több alkalommal nyúltam rá bio elnevezésű kozmetikumra vagy ételre, amiről aztán az összetevők átolvasása után kiderült, hogy nem bio. Ha valamit nagyon nem szeretek, ha hülyének néznek és nincs időm órákig összetevőket böngészni. Úgy gondoltuk a GreenLove létrehozásának pillanatában, hogy vannak emberek, akik ugyanígy éreznek. Természetesen vannak más megfontolások, okok és érvek is. A blog egy felület, ahol tájékoztatni, szórakoztatni, feltölteni, megnevetettni szeretnénk. Számos helyet végignéztünk, végül arra jutottunk, hogy a Nők Lapja Cafe olvasótábora az egyik legnyitottabb, legkedvesebb olvasóközönség, és itt vannak a legszínesebb blogok, így itt indultunk el. Ha az üzleti részére vagy kíváncsi, akkor azt kell hogy mondjam, hogy rengeteg befektetett idő és lassú eredmény. Türelemmel fordulunk a kérdéshez. Számos más marketingfelületet is használunk.

Azon kevés bloggerek egyike vagy, akiknek személyisége a posztok jellege miatt teljesen rejtve marad az olvasók elől. Ki a GreenLove blog írója?

Teljesen szándékos és tudatos ez. Hárman alkotjuk a GreenLove világát. Hármunk ízlése, gondolatai, szokásai. Nem szeretnék sem a blog arca lenni, sem a tulaja. A GreenLove igazán mindenkié. Akár te is írhatnál, ha van véleményed, tapasztalatod, ötleted. Kitennénk. A blog megalkotásakor egy sokkal interaktívabb kommunikációt reméltem, de a közösségi oldalak jobb felületnek bizonyulnak ehhez. A GreenLove blogot egy örök idealista, az életet könnyekig hatódva szerető, a gyermekéért és férjéért hálás 34 éves nő írja. A GreenLove számára egy mellékállás. A szíve, lelke és gyakran az élete egy igen nagy része jelenleg a tanításé. Általános iskolai tanárként dolgozik. Katasztrofális ebédeket képes főzni és utál teregetni (főleg zoknikat), imádja a krumplit minden formában és éppen próbál leszokni a reggeli kávéról. Mindenkiben megkeresi a jót, a szerethetőt, azonban sokszor háborog Y-generációs igazságérzete. Grafomán és szófosoda. Egy ember, aki törekszik arra, hogy jobbá válljon. Szeretné legyőzni démonait, gyengeségeit és szeretné látni gyermekének boldogulását. Természetesen egy lusta kutya is, aki tud dögleni, punnyadni, romantikus drámákon bőgni, órákig telefonálni és még panaszkodni is.

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=DB6ADE9ieQI[/embed]

 

[video https://www.youtube.com/watch?v=DB6ADE9ieQI nolink]

Az írásaid alapján azt gondoltam volna, hogy egy nagy élettapasztalattal rendelkező, bölcs, idősebb hölgy osztogatja az adott esetben emberek döntéseit befolyásoló tanácsokat, jóslatokat, életvezetési tippeket. Hogyan tettél szert fiatalon ilyen sok tapasztalatra?

Nem hiszem, hogy bölcs vagyok. Vannak viselkedésminták, amelyeket a Hold előhoz számos emberből. Én nem szeretném senkinek megmondani, hogy milyen legyen, vagy ne legyen, csupán azt látom, hogy olyan könnyen ítélkeznek egymás felett az emberek. Nem titkolt szándékom, hogy mi, emberek, tanuljunk meg magunkba nézni, magunkban keresni, és forduljunk egymás felé úgy, ahogy elvárjuk, hogy hozzánk is forduljanak. Folyamatosan teszek szert a tapasztalatokra, mégis túl fiatal vagyok, hogy bárkinek megmondjam a frankót, hiszen magam is esendő és tökéletlen vagyok. Magam is behisztizek olykor víz őselem idején, magam is képes vagyok tüzet okádni a rendszerre tűz irányoknál és érzem, amint elememben vagyok szűz Hold idején. Előrántom SárkányÉvát, az ő elvárásait, a tökéletesség hiánya miatti óriásfeszültséget. Aztán észreveszem, és próbálom legyűrni, megfordítani. Rengetegszer sikerül már. A biztatás pedig alaptulajdonságom. Talán, mert annyira jól esik, ha engem bíztatnak; így gondolom, hogy másoknak is jól esik.

Nagyon jól fogalmazol, jó a stílusod, nagy a szókincsed – ez tanulmányaidból is következik. Nem gondoltál-e arra, hogy olyan blogot is írsz, amelyben jobban megmutathatod magad, jobban szárnyalhat a fantáziád egyéb témakörökben is?

Köszönöm a bókokat. Mindig is szerettem az irodalmat. Középsulis irodalomtanárom egy olyan jelenség, aki képes volt szerelmet ébreszteni költői képek és eszközök iránt. A szüleim rengeteget olvastak, remek mintát kaptam. Nem látom, milyen blog lehetne ez, amit javasolsz. Egyelőre nem gondolkodok semmiben. Nagyon szeretem a közösségi oldalakon összegyűlt embereket. Mind a Holdhallgatók, mind a Zöld Lelkek, mind a Kertitörpe kedvelők nagyon aranyos és kedves hölgyek és urak. Jelenleg teljes mértékben boldogít a jelenlétük. Bármilyen új hobbi egy régi elengedését hívná maga után. Jelenleg nem látom, mit engedhetnék el és miért.

Tanítás, vállalkozás, család, háztartás mellett hogyan van időd blogolni? Mivel és kivel töltöd a feltehetően kevés szabadidődet? Mivel töltenéd, ha több lenne?

Időbeosztás, rendszerek és gyorsaság. Folyamatosan fejlődök szerencsére a fentiekben. A blogot egy tavaly decemberben leírt és kidolgozott rendszer alapján írom. Részletes tennivalólistát és időbeosztást követek. Férjemmel és kislányommal töltöm a szabadidőm egy részét, a másik részét magammal. Szeretnék többet mozogni, edzeni. Szeretnék megtanulni rendesen meditálni, jógázni. Magamat ismerve többet tennék a GreenLove-ba és többet tennék a tanárként való fejlődésembe, esetleg elvégeznék tanfolyamokat, amikkel szemezek. Reiki II, gyógynövények, finomságok. Egy szakács tanfolyamra is eljárnék, hogy megadjam az esélyt a finom ebédeknek.

A Liebster Awards díj kapcsán kerültünk közvetlen kapcsolatba egymással. Meglepett, hogy fiatal korod ellenére milyen empátiával viseltetsz az idősek iránt. Honnan ez a kötődés?

Nem kötődésnek nevezném, inkább tiszteletnek. A jelenlegi idős embereknek olyan szintű változásokat kellett és kell befogadni az életébe, folyamatosan, ami elképesztő. Volt egy nagymamám és egy nagypapám. A nagypapám sajnos korán meghalt. A szeretetére emlékszem leginkább. Sokat figyelhettem gyerekkoromban, mert leginkább olyan emlékeim vannak, amikor valamit nagy gonddal készített. A nagymamám is elment már sajnos. Nagyon hiányzik az a béke szigete, ami ő volt nekem. Az a könnyelmű derű, az a kedves bolondozás. Még az illatára is emlékszem. Minden idős ember valakinek a nagymamája, nagypapája vagy szerette. Minden idős ember óriási élettapasztalattal rendelkezik, és ennek megfelelő alázattal vagy éppen lazasággal fordul másokhoz. Minden idős emberben ott egy gyerek. Jobban ott van, mint fiatal felnőttként. Legalábbis én látom bennük. Ahogy a gyerekekben is sokszor felfedezek valami eredendő, tiszteletre méltó bölcsességet. Mintha lenne bennük egy idős ember, akit aztán szépen eltűntet belőlük a társadalom.

Befejezésül egy szokatlan, de egy Régiségtől talán nem meglepő kérdés: milyen időskort képzelsz el magadnak?

Ha a realitás talaján maradok, akkor a generációm nevében mondanék erről pár szót. Nem gondolok az idős korra már egy ideje. Nem gondolok 5 év múlvára sem, de bizonyos szintig még a jövő évre sem. Ha a jelenlegi számításokat és rendszert venném alapul, akkor körülbelül 67 éves koromban megyek majd nyugdíjba. Teljesen őszintén nézve és kimondva, kétlem, hogy ép és egészséges elmével és testtel képes leszek annyi idős koromig –például tanárként- dolgozni. Félelmetes és szomorú belegondolnom, hiszen ez azt jelenti, hogy egy bizonyos kor felett arról kell majd szóljon az életem, hogy „formában tartsam” magam, hogy képes legyek dolgozni, már ha egyáltalán lesz munkám, mondjuk akár 2 év múlva. Ha az álmok szintjén mozgok, akkor olyan időskort képzelek, amilyen gyerekkorom volt. Egy gondtalan, őszinte és szeretetben zajló 20 évet.

További sok sikert kívánok a Zöld Életmód blognak a Régiségeknek blog többi szerzője nevében is!

Cecilia

Ha megtetszett a blogunk, csatlakozz a Facebook közösségi oldalunkhoz, ahol egyéb érdekességeket is találsz és értesülsz a friss bejegyzésekről. Itt fenn, a jobboldali sávban lájkolással tudsz csatlakozni, vagy katt ide:

https://www.facebook.com/pages/R%C3%A9gis%C3%A9geknek/252125871499192

Szólj hozzá

blogger webshop egészséges táplálkozás egészséges életmód hasznos tanácsok minőségi termék Cecilia