2017. nov 22.

Szabadulj meg ráncaidtól pár mozdulattal!

írta: S. Cecilia
Szabadulj meg ráncaidtól pár mozdulattal!

idős-pár-fitalítva-végleges-600x300.jpg Ezt a kedves idős párt egy félóra alatt fiatalítottam meg a PicMonkey-val

Bevallom, hogy frusztrálnak a ráncaim. Alighogy megszokok egy ráncot az arcomon, máris egy újabb tűnik fel. És kezdhetek barátkozni azzal az újjal. Mostanában azt a taktikát választom, hogy szemüveg nélkül nézek a tükörbe. Ez igen hatásos és kíméletes - így csak a mélyebb ráncokat látom. Hiába, az idő kerekét nem forgathatjuk vissza, hacsak nem virtuálisan.

Tegnap kipróbáltam egy új képszerkesztő programot, a PicMonkeyt. Örömmel fedeztem fel, micsoda remek  képretusáló funkciói vannak. Előkaptam egy fényképemet a mappából és elkezdtem magamon kipróbálni. A ráncradír tök egyszerű, az arcpír és a szájfény festés is csak egy-egy mozdulat, a szemkorrektúrával csillogóvá és világosabbá változtattam a szememet.  Kifehérítettem a fogaimat, aztán egy mozdulattal ledobtam magamról mintegy tíz kilót egy alaknyújtó funkcióval. Elképesztő, hogy ez mind én vagyok! Tetszettem magamnak.

Aztán felfedeztem, hogy a hajszínt is meg tudom változtatni.  Régóta gondolkodom azon, hogy a barnásvörös árnyalatot hamvas szőkére változtatom, de még nem mertem meglépni. Túl nagy rizikó, ki tudja hogy néznék ki.  Nosza akkor most itt az alkalom, a színpalettán  kikeverek magamnak egy jó kis színárnyalatot. Végül úgy festett a hajam, mintha kihidrogéneztettem volna, az ősz hajamba szőke tincsek vegyültek, de azért  jól állt. Elmentettem a képet egy új, Átváltoztatlak című mappába.

Végső soron elégedett vagyok az eredménnyel. Legalább 15 évvel nézek ki fiatalabbnak azon a képen, kb. egyórás munkával, s mindezt a fotelben ülve. Hívom a családot, hogy  eldicsekedjek  a művemmel.  Megnézik, szerintük borzalmas és nem is így néztem ki 15 évvel ezelőtt.  Nagyon csalódott vagyok.

Aztán rájövök, hogy nincs nagy baj, végülis csak virtuálisan fiatalodtam meg, igazából itt ülök ráncosan, túlsúlyosan, barnásvörös hajjal. Nem is baj, végülis  így szeretnek....

 Cecilia    

Szólj hozzá

fotó öregedés időskor