2017. dec 12.

Lakásdekorációval hangolódj az ünnepekre!

írta: Régiségek blog
Lakásdekorációval  hangolódj az ünnepekre!

 

Karácsonyi előkészületek

 

Elmúlt már a Mikulás, túl vagyunk pár adventi vasárnapon, gőzerővel robognak a napok, nyakunkon a karácsony. Az utcák, terek, üzletek dísze egyre hívogatóbb, az ünnepi pompa beköltözik otthonunkba, szívünkbe. Én szeretem a karácsonyi készülődést és annak minden pillanatát.

 

adventi-koszorú-az-asztalon-2.png Adventi koszorú az asztalon

 

Isteni illatú, karácsonyi gyertya, lágy, halk zene, esetleg néhány masni, vagy fenyőág és máris elérem a kívánt hatást, a lelkem ráhangolódik az ünnepre. Ilyenkor jókedvvel díszítem a lakást, és engem is elkap az ajándékozási láz. Te miért is akarnál kimaradni ebből? A fények, nyüzsgés, az emberek sokasága, kihagyhatatlan ebben az időszakban.

 

csillag-az-ablakban.jpg Csillag az ablakban

 

A lakásom díszítésével kezdem, nem hivalkodóan csak kicsit másképpen nézzen ki, mint egyébként. Ki mondta, hogy a lakást nem lehet hamarabb ünnepi díszbe öltöztetni? Se a dekorálását, se a sütést nem kell az utolsó napokra hagyni!  Jó ötlet, ha feldíszíted a kedvenc szobasarkot, és adventi koszorút helyezel az asztalra, de remek ötlet szép, színes csillagot helyezni az ablakba, és ugyanilyen színű drapériával leteríteni a kedvenc kanapédat. Jópofa ötlet még az ajtódísz, amely nemcsak kerek lehet, és pláne ha saját kezűleg készíted, elismeréssel fürkészi majd a szomszéd.

saját-készítésű-ajándék.jpg Saját készítésű ajándék

 

Ilyenkor Mikulás virágot is szoktam vásárolni, mely csillag alakjával, vérpiros színével, eleven zöld levelével csakúgy árasztja a boldogságot. Ha már kellően hangulatos a lakásom, és a lelkem is ráhangolódott az ünnepre, elkezdem, gyártani a meglepi karácsonyi ajándékokat. Az ajándékok csomagolására is időt szakítok. A jól megválasztott gondos csomagolás felér egy ajándékkal. Van, akinek saját készítésű édességgel kedveskedem, de a gyerekeknek vásárolt ajándékot különös gonddal csomagolom. Idén időt szakítottam arra is, hogy a csomagolást saját kezű rajzaimmal tegyem egyedivé.

 

Saját-készítésű-ajándék-csomagolás-jó.jpg Saját készítésű ajándék csomagolás

 

Szóljon hát az ünnep a legfontosabbról: legyünk együtt, nemcsak a nagy lakmározások idejére, az ajándék osztásakor, hanem együtt süssünk-főzzünk. Rendezzünk közös társasjáték partikat, vagy közösen nézzünk meg egy jó filmet, kiránduljunk, látogassuk meg a rokonokat. Legyen az ünnep igazi ünnep, rázzuk le magunkról a hétköznapok terheit és adjuk át magunkat a karácsony szellemének!

 

ablakdísz-452x600.jpeg Ünnepi ablakdísz

 

Régebben a legnagyobb örömöt az jelentette, hogy együtt volt a család, mindenki összegyűlt az esti vacsorára. Az ünnepeket a nagytakarítás előzte meg, az adventi hétvégeken lelki gyakorlatokkal, böjttel hangolódtak az eseményre. A lányok, asszonyok szaloncukrot készítettek és csomagoltak selyempapírba. Az est fénypontja az éjféli mise volt.

 

ünnepi-ajándékok-cimkéi-600x406.jpg Ünnepi ajándékok címkéi

 

Teljen ez az ünnep békében és boldogságban, valahogy így!

Boldog karácsonyt!

   Vica

Szólj hozzá