Tepsis burgonyás csirke
Már előző este összekészíthetjük a sütéshez
Ezt az ételt azért kedvelem, mert – amellett, hogy finom és különleges – már előző este össze lehet készíteni a hozzávalókat. Másnap csak berakjuk a tepsibe és mehet a sütőbe.
Hozzávalók 4 személyre:
alsó és felső csirkecombok, valamint csirkeszárnyak, összesen 10-12 darab
1 kg krumpli
1 nagy doboz tejföl
1 púpozott evőkanál liszt
Vegeta vagy Delikát ételízesítő
A páchoz:
7 evőkanál olaj
1 púpozott evőkanál mustár
5 gerezd préselt fokhagyma
fél mokkáskanál törött bors
1 mokkáskanál reszelt gyömbér
1 púpozott teáskanál só
Elkészítése:
A pác hozzávalókat összekeverjük.
A krumplit héjában megfőzzük és hagyjuk kihűlni. A csirkedarabokat bepácoljuk és éjjelre a páclében hagyjuk.
A krumplit megpucoljuk és karikákra vágjuk. Egy kiolajozott tepsi aljába terítjük, megsózzuk. Erre kerülnek a csirkedarabok, a páclevet is öntsük rá. Az egészet beterítjük tejföllel, amit előzetesen a liszttel és az ételízesítővel kikeverünk. Pirosra sütjük.
Jó étvágyat!
Miranda