2020. máj 24.

Tepsis burgonyás csirke

írta: Miranda47
Tepsis burgonyás csirke

Már előző este összekészíthetjük a sütéshez

t__ny__r_v__gott.jpg

Ezt az ételt azért kedvelem, mert – amellett, hogy finom és különleges – már előző este össze lehet készíteni a hozzávalókat. Másnap csak berakjuk a tepsibe és mehet a sütőbe.

Hozzávalók 4 személyre:

alsó és felső csirkecombok, valamint csirkeszárnyak, összesen 10-12 darab

1 kg krumpli

1 nagy doboz tejföl

1 púpozott evőkanál liszt

Vegeta vagy Delikát ételízesítő

A páchoz:

7 evőkanál olaj

1 púpozott evőkanál mustár

5 gerezd préselt fokhagyma

fél mokkáskanál törött bors

1 mokkáskanál reszelt gyömbér 

1 púpozott  teáskanál só

tepsis___j.jpg

Elkészítése:

A pác hozzávalókat összekeverjük.

A krumplit héjában megfőzzük és hagyjuk kihűlni. A csirkedarabokat bepácoljuk és éjjelre a páclében hagyjuk.

A krumplit megpucoljuk és karikákra vágjuk. Egy kiolajozott tepsi aljába terítjük, megsózzuk. Erre kerülnek a csirkedarabok, a páclevet is öntsük rá. Az egészet beterítjük tejföllel, amit előzetesen a liszttel és az ételízesítővel  kikeverünk. Pirosra sütjük.

 

Jó étvágyat!

   Miranda

Szólj hozzá