Mexikói zöldségköret konzervekből
Hidegen-melegen, önmagában vagy köretként is fogyasztható
Meguntad a hagyományos köreteket, valami különlegesre vágysz? Nézz szét a spájzban! Ha van otthon lecsó-, bab- és kukoricakonzerv vagy fagyasztott kukorica, semmi perc alatt összedobhatsz egy egzotikus ételféleséget, amely hidegen-melegen, köretként vagy önmagában is fogyasztható. Gluténmentes vagy vegetáriánus étrendbe is remekül beilleszthető. Én első nap melegen, húsgombócokkal tálaltam, másnap este pedig vacsoraételként, hidegen fogyasztottam.
Hozzávalók 4-6 személy részére:
1 üveg natúr lecsókonzerv
1 doboz babkonzerv (fehér vagy piros, tetszés szerint)
1 doboz kukoricakonzerv vagy 25 dkg fagyasztott kukorica
1 nagyobb fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 teáskanál pirospaprika
só, cukor, erőspaprika (pl. Erős Pista vagy chili) ízlés szerint
Elkészítése:
A lecsókonzervből kiszedem a paprikaszeleteket és kis kockákra vagy csíkokra vágom. A hagymát felaprítom, ha a kukorica fagyasztott, puhára főzöm. Kevés olajon megpirítom a hagymát, ráteszem a zúzott fokhagymát, néhány kavarás után a pirospaprikát, majd a lecsót levével együtt. Sózom, picit cukrozom. Felforralom és pár percig főzöm, majd hozzáöntöm a babkonzervet ugyancsak a levével együtt és a kukoricát lé nélkül. Mehet bele az erőspaprika is. Az egészet összeforralom, s már el is készült az ínycsiklandozó finomság.
Jó étvágyat!
Miranda