2021. aug 19.

Rakott csirkemell hidegen

írta: Régiségek blog
Rakott csirkemell hidegen

Vendégváró étel meleg napokra (is)

3_8.jpg

Egy tikkasztóan meleg, augusztusi napon összejöttünk barátaink telkén többen, egy baráti társaság tagjai. Majd másfél éves, csupán virtuális kapcsolat után végre személyesen találkoztunk Liza és Jóska kertjében. Egy videón meg is örökítettük  a kert szépségét és a beszélgetésünket arról, hogyan éltük át a járványos időszakot.

A vendéglátók a hőségre való tekintettel kizárólag hideg ételekkel vendégeltek meg, ami nemcsak jól esett a nagy melegben, hanem lehetőséget adott arra, hogy az ételek egy része már előző nap elkészüljön. A sok finomság közül a különlegesen finom, rakott csirkemell receptjét adom közre Liza elmondása alapján.

Hozzávalók:

2 tojás

4 kanál liszt

3 egész csirkemell  (6 fél szelet)

15 dkg sonka

10 dkg sajt (száraz, reszelhető) 

10 dkg bacon

3 evőkanál tejföl

só, fehérbors ízlés szerint

 

4_4.jpg

Elkészítés:

Egy kenyérsütő formát (legjobb a teflonos) kikenek vajjal, vagy olajjal, kibélelem bacon szeletekkel, úgy hogy a forma mindkét oldalán kilógjon, mert azzal kell majd a végén összefogni. A csirkemell szeleteket vastagságukban egy éles késsel három rétegre vágom, hogy egészen vékony szeleteket kapjak. Megsózom, megborsozom, majd lisztbe és felvert tojásba mártom és a bacon szeletekre helyezem. Megszórom reszelt sajttal, ráteszek egy réteg szeletelt sonkát (akármilyen lehet), úgy, hogy befedje. Ezt több rétegben megismétlem.  A végén ráhajtom a kilógó bacon szeleteket és tejfölt kenek rá, majd megszórom sajttal.  Alufóliával betakarom és 160 fokra előmelegített sütőbe teszem. Kb. ¾ óra múlva, amikor a hús megpuhult, kibontom a fóliát és megpirítom a tetejét kb 10-15 percig.  Kihűtöm, majd óvatosan tálra borítom és hűtőszekrénybe teszem. Tálalás előtt felszeletelem. Franciasalátával és burgonyasalátával tálaltam.

 

7_4.jpg

   Lejegyezte: Cecilia

 

Ha tetszett a bejegyzésünk, örülünk, ha írásainkat lájkolod és megosztod, vagy továbbküldöd e-mailben.

Látogass el közénk, blogunk

 facebook csoportjába, 

ahol reggel és este is valami érdekessel várjuk követőinket, kedvelőinket. 

Iratkozz fel blogunk

VIDEÓ CSATORNÁJÁRA is,

hogy értesülj legújabb videóinkról!

Szólj hozzá

recept sonka rakott csirkemell vendégváró hidegtál Liza