2023. máj 25.

Virágba borult a körfolyosó a régi házban

írta: Sári 73
Virágba borult  a körfolyosó a régi házban

Az árnyékos, huzatos helyen is gyönyörűek a virágok
7_12.jpg

    Évek óta nem fordult elő, hogy a szélsőséges időjárás miatt május közepéig kelljen várni a szobanövényeim és az évelő virágok folyosóra történő kihelyezésével.

4_18.jpg

Egy majd 120 éves házban lakom, sajnos erkélyem nincs, de ezt pótolja a körfolyosó. A ház kétemeletes  és sok lakás található benne. A mi lakásunk a folyosó olyan részén helyezkedik el, ahol nem süt be a nap és eléggé huzatos.

5_19.jpg

Igényes növényeket nem igazán tarthatok, de a szobapáfrányom nagyon szereti ezt a helyet, ilyenkor még egy kicsit "sápadt", megviseli a fűtés és a száraz levegő, de kihelyezve 1-2 hét után magához tér és visszanyeri erős, zöld színét.

6_13.jpg

A másik kedves növényem az árnyékarália, amely szintén élvezi a szabad levegőt. Mindkét növényem életkora kb. 15 év, még a férjem ültette, gondozta őket. Már 11 éve nincs köztünk, ezért is vigyázok rájuk.

3_2.JPG

A zöld növényekhez nagyon illenek a színes virágok. Marika barátnőm és Ági lánya minden évben saját nevelésű petúnia és muskátli tövekkel látnak el. Mire megérkeznek a virágok, igyekszem mindent előkészíteni. Virágföldet, cserepeket, virágtartókat vásároltam és megterveztem, mit hova teszek. Nem mindegy, hogyan helyezem el őket, mert nem zárhatom el az utat a többi lakó elől.

1.JPG

A muskátliknak sikerült félárnyékos helyet találnom, a petúniákat, melyeknek illata betölti a folyosót, függesztve helyezem el. Zöldbe és színesbe borul a ház belső része, mindenki csinosítja, virágokkal szépíti az otthona előtti részt.

8_9.jpg

Az 50 éves, termő szőlő felkapaszkodik a második emeletre, a pince felüli részt vadszőlő díszíti, az ostorfa pedig árnyékba borítja az udvar hátsó részét.

9_9.jpg

Nyári estéken benépesül a ház körfolyosója, a lakók élvezik a jó levegőt és a szép környezetet, amit maguk teremtettek. Egyik lelkes, fiatal lakónk pár éve előadásokat szervezett a tágas udvarra, melyeknek nagy sikerük volt. Csodálatos volt beszívni a jó illatot és hallgatni a szép zenét. Ezt a hagyományt igyekszünk továbbra is megtartani.

   A fotók saját felvételek

   Sári

Látogass el közénk, blogunk

  facebook csoportjába,  

ahol reggel és este is valami érdekessel várjuk követőinket, kedvelőinket. 

Iratkozz fel blogunk

VIDEÓ CSATORNÁJÁRA is,

hogy értesülj legújabb videóinkról!

Szólj hozzá

virág kert növény udvar körfolyosó Sári rági ház