2023. nov 18.

A csodák útján

írta: Régiségek blog
A csodák útján

Remek új filmet láttunk a moziban

miracle_club_poster_1.png

 Címe: A csodák útján, angol-ír film. Eredeti címe: The Miracle Club. Már a szereposztás is figyelemfelkeltő volt. A főszerepeket Maggie Smith, Kathy Bates, Dolly O' Casey és Laura Linney alakították. Nekünk ez garancia volt arra, hogy jó film lesz.  Nem is csalódtunk benne. Az 1960-ban játszódó film két idősebb  és egy fiatal hölgy életébe engedett betekintést. Anélkül, hogy a film tartalmát elmesélném, néhány szóval mégis vázolnám hogy mire számítson, aki elmegy megnézni a filmet. 

A mélységesen katolikus Írországban a helyi pap vezetésével utazást szerveznek a franciaországi Lourdes-ba. A különféle testi bajokkal küzdő hívek a csodatévő hely fürdőjétől várják hogy bajaik elmúljanak. Az út során és a lourdesi fürdőben aztán szembesülnek a régi családi összetűzésekkel, a hitükből eredő vitákkal, tragédiákkal. A kitűnő idős színésznők elvarázsoltak bennünket eszköztelen játékukkal, és ami különösen öröm volt számomra, a film feliratos volt, nem szinkronizálták! Végre hallhattuk Maggie Smith és a többiek beszédhangját! A fordulatos történet, a szereplők, a szépen fényképezett film  nagy élményt jelentett mindannyiunknak, nevettünk, meghatódtunk, egyszóval nagyon jól szórakoztunk. Nézzétek meg, jó szórakozást kívánok nektek is!  

Első kép forrása: en.wikipedia.org

 Brigitta

Szerzői jogvédelem

Tilos a Régiségeknek blogban megjelent írásokat, recepteket, fotókat és videókat a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény értelmében máshol közzétenni és sajátként feltüntetni. Az írások, fotók és videók a bloggerek szellemi tulajdonát képezik, miként a képek is, amennyiben más forrás nincs feltüntetve. Írásaink csak linkként használhatók fel, mely az eredeti forráshoz vezet !!!!

 

Látogass el közénk, blogunk

  facebook csoportjába,  

ahol reggel és este is valami érdekessel várjuk követőinket, kedvelőinket. 

Iratkozz fel blogunk

VIDEÓ CSATORNÁJÁRA is,

hogy értesülj legújabb videóinkról!

Szólj hozzá

film mozi kultúra programajánló Brigitta

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása